سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,115

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI31_417

Index date: 9 March 2013

زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس abstract

زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی (کوهزایی) در کمربند چین خورده -رانده زاگرس از موضوعاتی است که بطور گسترده ای بررسی شده و باور عمومی بر آن است که کوهزایی در زاگرس از میوسن با برخورد دو ورقه ایران مرکزی و عربستان شروع و از شمال شرق به جنوب غرب تدریجا توسعه یافته است. در این مطالعه براساس وجود شواهد ساختاری دگرشیبیها و الگوهای مرتبط با چینه های رشدی در ستون چینه شناسی کرتاسه، زمان شروع اولین فازهای کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس بازنگری شده است. تشکیل چینه های رشدی نوع onlap ناشی از چین خوردگی در حین رسوبگذاری بخش بالایی سازند داریان بطور همزمان در تمام پهنای زاگرس بیانگر وقوع اولین فاز کوهزایی در زمان آپتین پسین در کمربند زاگرس است. مشاهده الگوهای ساختاری مشابه در بخش بالایی سازند سروک و در درون سازند ایلام، همچنین دگرشیبی در بین سازندهای سروک و ایلام، بر تداوم کوهزایی در دوره کرتاسه در طی فازهای بعدی در انتهای سنومانین، تورونین پسین و سانتونین دلالت دارند. به نظر می رسد افزایش شدید نرخ گسترش اقیانوس آتلانتیک از کرتاسه زیرین (آپتین) تا اواخر کرتاسه، منشا وقوع فازهای کوهزایی در کمربند زاگرس در طی کرتاسه بوده است. بنابراین، گسترش ساختارهای مذکور در هر دو کمربند زاگرس رانده و زاگرس ساده چین خورده نشانگر آن است که دگرشکلی در طی فازهای کوهزایی کرتاسه به طور همزمان Concomitant تمام پهنه زاگرس را متاُثر نموده است. در نتیجه این سبک دگرشکلی، در پایان کرتاسه چند حوضه طولی سین فورمی intra-shelf basin که توسط چین های کرتاسه از یکدیگر مجزا می شدند، در حوضه رسوبی زاگرس ایجاد گردید. حوضه های سین فورمی مزبور مکان رسوبگذاری دریایی در زمان ترشیاری را مشخص و شیوه دگرشکلی زاگرس را پس از برخورد قاره ای پی ریزی نمودند. بطوریکه نتایج بدست آمده از مطالعات قبلی بیانگر آن است که رسوبات تجمع یافته در هر یک از این حوضه ها در طی فازهای کوهزایی رخ داده در ترشیاری بصورت پیشرونده Serial از شمال شرق به جنوب غرب تغییر شکل یافته اند. به نظر می رسد تغییر سبک دگرشکلی از شکل همزمان در کرتاسه به پیشرونده در ترشیاری ناشی از وجود سطح جدایشی سازند هرمز در قاعده پوشش رسوبی زاگرس و نبود آن در قاعده رسوبات حوضه های درون قاره ای باشد.

زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس Keywords:

زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس authors

محمد مهدی فرهپور

دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس

خالد حسامی

هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Agard, P., Omrani, J., Jolivet, L, Whitechurch, H., Vrielynck, B., ...
Alavi, M., 2004, Regional stratigraphy of the Zagros fold-thrust belt ...
Dilek, Y., and Furnes, H., 2009, Structure and geochemistry of ...
Glennie, K.W., 2000, Cretaceous tectonic evolution of Arabia's eastern plate ...
Hessami, K., Koyi, H.A., Talbot, C.J., Tabasi, H., and Shabanian, ...
Jackson, J.A., 1980, Reactivation of basement faults and crustal shortening ...
Lippard, S.J., Shelton, A.W., and Gass, I.G., 1986, The Ophiolite ...
Paul, A., Kaviani, A., Hatzfeld, D., Vergne, J., and Mokhtari, ...
Piryaei, A., Reijmer, J.J.G., Van Buchem, F.S.P., Yazd -Moghadam _ ...
Price, N.J., 1975, Rates of deformation- Journal of the Geological ...
Robertson, A.H.F., 2006, Contrasting modes of ophiolite emplacement in the ...
Searle, M.P., and Ali, M.Y., 2009, Structural and tectonic evolution ...
Sharland, P.R., Archer, R., Casey, D.M., Davies, R.B., Hall, S.H., ...
Sharp, I., Gillespie, P., Morsalnezhad, D., Taberner, C., Karpuz, R., ...
Sherkati, S., and Letouzey, J., 2004, Variation of structural style ...
Stampfli, G.M., and Borel, G.D., 2002, A plate tectonic model ...
Stocklin, J., 1968, Structural history and tectonics of Iran: a ...
Stoneley, R., 1981, The geology of the Kuh-e Dalneshin area ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس" توسط محمد مهدی فرهپور، دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس؛ خالد حسامی، هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سی و یکمین همایش علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زاگرس، کوهزایی، کرتاسه، چینه های رشدی، دگرشیبی هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4115 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی (کوهزایی) در کمربند چین خورده -رانده زاگرس از موضوعاتی است که بطور گسترده ای بررسی شده و باور عمومی بر آن است که کوهزایی در زاگرس از میوسن با برخورد دو ورقه ایران مرکزی و عربستان شروع و از شمال شرق به جنوب غرب تدریجا توسعه یافته است. در این مطالعه براساس وجود ... . برای دانلود فایل کامل مقاله زمان شروع کوهزایی و نحوه توسعه دگرشکلی در کمربند زاگرس با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.