سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف

Publish place: Iranian Weed Journal
Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 100

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANWEED04_257

Index date: 6 January 2024

ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف abstract

به منظور ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا تحت تاثیر عوامل زراعی مختلف ، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۸۸ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تاریخ های کاشت ۶ خرداد و ۱۹ خرداد و تراکم های بوته ۲۵، ۳۳ و ۵۰ بوته در مترمربع بصورت فاکتوریل به عنوان عامل اصلی و آلودگی علف های هرز در دو سطح (کنترل کامل و عدم کنترل علف های هرز) به عنوان عامل فرعی بودند.نتایج نشان داد که با تاخیر در کاشت اکثر صفات مورد بررسی از جمله تعداد غلاف در بوته ، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک بطور معنی -داری (۰۱/۰(P ≤ کاهش یافتند به طوری که تاریخ کاشت ۶ خرداد با ۰۴/۱۲۸۳ کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه بیشتری نسبت به تاریخ کاشت ۱۹ خرداد با ۸۸/۷۲۷ کیلوگرم در هکتار داشت . همچنین تاثیر تراکم بوته بر برخی صفات از جمله تعداد غلاف در بوته ، عملکرد دانه و بیولوژیک در سطح احتمال (۰۵/۰(P ≤ معنی دار بود. تمامی صفات مورد مطالعه در واکنش به عدم کنترل علف های هرز کاهش چشمگیری پیدا کردند.

ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف Keywords:

ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف authors

مینا ابراهیمی

دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان

مجید پوریوسف

استادیار دانشگاه زنجان

مهدی راستگو

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

ملیحه قنبری مطلق

دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان

مقاله فارسی "ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف" توسط مینا ابراهیمی، دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان؛ مجید پوریوسف، استادیار دانشگاه زنجان؛ مهدی راستگو، استادیار دانشگاه فردوسی مشهد؛ ملیحه قنبری مطلق، دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تاریخ کاشت ، تراکم بوته ، کنترل علف هرز، کاهش عملکرد، سویا هستند. این مقاله در تاریخ 16 دی 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 100 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا تحت تاثیر عوامل زراعی مختلف ، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۸۸ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تاریخ های کاشت ۶ خرداد و ۱۹ خرداد و تراکم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی رقابت جمعیت علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (Glycine max L.) تحت تاثیرعوامل زراعی مختلف با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.