اثرات غیرخطی نرخ تورم بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب صادرکننده نفت: رهیافت NARDL
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 12، Issue: 42
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 122
This Paper With 37 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-12-42_005
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1402
Abstract:
این مقاله به بررسی اثر غیرخطی تورم بر رشد اقتصادی کشورهای ایران، الجزایر، عربستان و نیجریه می پردازد. تاکنون مطالعات زیادی در زمینه رشد اقتصادی صورت گرفته است که در آنها روش های برآورد متفاوتی استفاده شده است. متغیر وابسته این پژوهش، تولید ناخالص داخلی سرانه به عنوان شاخص رشد اقتصادی است و متغیرهای نرخ تورم، سرما یه گذاری، نیروی کار، درآمد حاصل از صادرات نفت و مخارج دولت به عنوان متغیرهای توضیحی استفاده گردیده اند. در مطالعه حاضر، با استفاده از الگوی خودبازگشتی با وقفه توزیعی غیرخطی (NARDL) با رویکرد کران، اثر نرخ تورم بر رشد اقتصادی کشورهای مورد بررسی به صورت نامتقارن بررسی شده است. در این پروژه تغییرات مثبت نرخ تورم با متغیر POS و تغییرات منفی نرخ تورم با متغیر NEG نشان داده شده است. بازه زمانی تحقیق ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ و داده ها به صورت سالانه هستند. نتایج آزمون کران، نشان دهنده وجود رابطه بلندمدت میان متغیرهای تحقیق است. نتایج در مورد کشور ایران نشان میدهد که ضریب متغیر NEG منفی و معنیدار و ضریب متغیر POS بیمعنی است. در مورد کشور الجزایر هر دو ضریب متغیرهای NEG و POS منفی و معنیدار است. برای کشور نیجریه، ضریب متغیر POS منفی و معنیدار، اما ضریب متغیر NEG بیمعنی است. بنابراین برای هر سه کشور ایران، الجزایر و نیجریه اثر نرخ تورم بر رشد افتصادی منفی بوده و به دلیل متفاوت بودن ضرایب متغیرهای NEG و POS ، این اثرگذاری غیرخطی است. در مورد کشور عربستان، هر دو ضریب متغیرهای POS و NEG بیمعنی هستند.
Keywords:
nonlinear effect , inflation rate , economic growth , autoregressive model with asymmetric distributed lag (NARDL) , اثرغیرخطی , نرخ تورم , رشد اقتصادی , الگوی خودبازگشتی با وقفه توزیعی نامتقارن (NARDL)
Authors
راحله خلیلی
phd student of azad university
کامبیز پیکارجو
Assistant of azad university
کامبیز هژبرکیانی
professor of azad university
عباس معمارنژاد
azad university
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :