تاثیر نقاشی بر تنظیم هیجان، اضطراب و سلول های خونی (CBC) کودکان مبتلابه سرطان بیمارستان دکتر شیخ مشهد ۱۳۹۹
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 175
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-29-3_004
تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1402
Abstract:
مقدمه: تشخیص بیماری سرطان می تواند استرس های روان شناختی قابل توجهی برای فرد و خانواده اش ایجاد کند. پژوهش ها نشان می دهد حمایت اجتماعی با متغیرهای ایمنی سلولی و برخی متغیرهای شمارش سلول های خون دارای رابطه مثبت و معنی دار است. کودک با ابزاری چون نقاشی، همه مسائل زندگی خود را به تجربه در آورده، خود می آزماید و خویشتن را بنا می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی نقاشی بر تنظیم شناختی هیجان، اضطراب و سلول های خونی (CBC) کودکان ۷ تا ۱۲ سال مبتلا به سرطان صورت گرفت.
روش کار: این پژوهش از تاریخ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به مدت ۲ ماه انجام گردید.روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. از بین ۴۳ کودک ۷ تا ۱۲ ساله مبتلا به سرطان که به بیمارستان دکتر شیخ مشهد مراجعه کرده بودند و داوطلب همکاری با پژوهش بودند، ۳۰ نفر با توجه به ملاک های ورود و خروج انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. سپس نقاشی درمانی آزاد در آزمودنی های گروه آزمایش اجرا شد. از پرسشنامه های تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱)، مقیاس اضطراب کودکان اسپنس (SCAS) و آزمایش شمارش سلول خونی برای جمع آوری داده ها در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون تحلیل کوواریانس بهره گرفته شد.
یافته ها: یافته ها نشان می دهد که نقاشی درمانی بر تنظیم هیجان (۲۹۳/۸F=؛ ۰/۰۰۱=P)، اضطراب (۱۳۵/۳F=؛ ۰/۰۰۱=P)، آزمایش شمارش سلول های خونی در WBC(۱۳/۲F=؛ ۰/۰۰۱=P) و در میزان پلاکت (۱۵۲/۷۷F=؛ ۰/۰۰۱=P)، در کودکان مبتلا به سرطان موثر است. اجرای نقاشی درمانی مولفه های تنظیم هیجان و شمارش سلول های خونی را افزایش و مولفه های اضطراب را کاهش می دهد.
نتیجه گیری: هدف کلی نقاشی درمانگران این است که مراجع را قادر سازند با استفاده از ابزار نقاشی در محیطی سالم و امن در خود رشد و تحول ایجاد کند؛ بنابراین در این برنامه به کودکان بیمار فرصت داده می شود تا افکار و احساسات خود را بیان کند و با دیگران ارتباط برقرار نمایند. با توجه به یافته های پژوهش از این رویکرد می توان در کار با کودکان بیمار مبتلا به سرطان در مراکز مشاوره، بیمارستان ها و مدارس استفاده کرد.
Keywords:
Free painting , Emotion regulation , Anxiety , Blood cell count , Children with cancer , نقاشی آزاد , تنظیم هیجان , اضطراب , شمارش سلول های خونی , کودکان مبتلا به سرطان
Authors
مریم پورخرمشاهی
Master student of Psychology, Torbatjam Branch, Islamic Azad University, Torbatjam, Iran
سعید تیموری
Associate Professor, Department of Psychology, Torbatjam Branch, Islamic Azad University, Torbatjam, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :