اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی، عزت نفس و نگرانی تصویر بدنی، بعد از اولین زایمان زنان شهرستان کاشان
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 122
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-26-2_005
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
Abstract:
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تبیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی، عزت نفس و نگرانی تصویر بدنی، بعد از اولین زایمان زنان شهرستان کاشان است.
روش کار: روش پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. به این منظور از بین کلیه زنان بعد از اولین زایمان شهرستان کاشان در سال ۱۳۹۵ با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۸۷ نفر غربالگری شدند. از بین آنها تعداد ۳۰ نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه افسردگی ادینبرگ، پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت و پرسش نامه نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون استفاده شد. سپس برنامه درمانی پذیرش و تعهد به مدت ۱ ماه طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای اجرا شد و پس از اجرای پس آزمون، داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره و چندمتغیره تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها: پژوهش حاضر بیانگر آن است که بین آزمودنی های گروه های آزمایش و شاهد حداقل از لحاظ یکی از متغیرهای وابسته (افسردگی، عزت نفس و بدشکلی بدنی) تفاوت معنی دار وجود دارد (۱۹/۱۹۵=F و ۰/۰۱>P). نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و گروه شاهد از لحاظ افسردگی (۹۵/۸۵=F و۰/۰۰۰۱=P)، عزت نفس (۹۱/۶۵=F و ۰/۰۰۰۱=P) و بدشکلی بدنی (۱۱۷/۰۴=F و ۰/۰۰۰۱=P) تفاوت معنیداری وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که روش درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش افسردگی و نگرانی تصویر بدنی و افزایش عزت نفس زنان بعد از اولین زایمان موثر است.
Keywords:
Acceptance and Commitment Therapy , Postpartum Depression , Self-Esteem , Body Image Concerns , درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد , افسردگی پس از زایمان , عزت نفس , نگرانی تصویر بدنی
Authors
بهاره رسولی علی آبادی
MSc in Clinical Psychology, Islamic Azad University, Khorasgan Branch, Isfahan, Iran
مهرداد کلانتری
PhD in Clinical Psychology, Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :