مقایسه مشخصه های کمی و کیفی جنگل پس از اجرای یک دوره طرح جنگل داری (مطالعه موردی: حوزه آبخیز ۶۵، بخش جوجاده، شرکت چوب فریم)
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 92
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFPR-24-4_016
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
Abstract:
به منظور بررسی تغییرات کمی و کیفی پس از یک دوره طرح جنگل داری، ۱۲۷۰ هکتار از جنگل های بخش جوجاده انتخاب شد و ۲۶۵ قطعه نمونه ثابت طی آماربرداری به روش تصادفی- منظم با شبکه ۲۰۰×۱۵۰ متر در سال های ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ مقایسه شدند. در قطعات نمونه ۱۰ آری، اطلاعاتی شامل گونه، قطر، درجه کیفی و ارتفاع درختان شاهد و در ریزقطعه نمونه های یک آری، وضعیت زادآوری برداشت شد. طی دوره ۱۰ساله مورد مطالعه با دخالت به شیوه تک گزینی، در حدود ۱۴۰۰۰ سیلو در قالب انواع برش های تک گزینی نشانه گذاری شد. نتایج نشان داد که به ترتیب در سال های ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ میانگین تعداد در هکتار ۱۷۳ و ۱۷۵ اصله، حجم در هکتار ۳۶/۳۱۸ و ۲۴/۳۶۰ سیلو، سطح مقطع در هکتار ۸۷/۲۵ و ۳۱/۲۸ متر مربع، قطر سطح مقطع متوسط ۹۳/۴۳ و ۳۹/۴۳ سانتی متر و میانگین ارتفاع لوری ۳۱/۲۵ و ۴۰/۲۶ متر بودند که غیر از مشخصه تعداد در هکتار، بین بقیه مشخصه ها اختلاف معنی داری در دو مقطع زمانی وجود داشت. درمجموع، فراوانی زادآوری تفاوت معنی داری را در دو مقطع زمانی نشان داد و کاهش زادآوری ها برحسب گونه متاثر از کاهش معنی دار نونهال و نهال ها در سال ۱۳۹۳ بود. همچنین، درصد درختان با درجه کیفی یک و سه افزایش، با درجه کیفی دو کاهش و با درجه کیفی چهار تغییری نداشت. نتایج نشان داد که در دوره ۱۰ساله، میانگین مشخصه های کمی و تاحدودی مشخصه های کیفی جنگل از حالت مطلوب فاصله نداشت که نشان دهنده اجرای صحیح شیوه جنگل شناسی همگام با طبیعت است.
Keywords:
Authors
سیدمحمدمهدی رضایی سنگدهی
، کارشناس ارشد جنگل داری، شرکت بهره برداری و صنایع چوب فریم، سنگده، ساری، ایران.
سیدمصطفی مسلمی
کارشناس ارشد آموزشی، گروه جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محیا تفضلی
دانشجوی دکتری جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :