ارائه الگوی بهینه حسابرسی در راستای کاهش گزارشگری مالی متقلبانه
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 10، Issue: 37
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 110
This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-10-37_014
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
Abstract:
تقلب در گزارشگری و حسابداری مالی در سالهای اخیر با توجه به بحرانهای مالی ایجاد شده در شرکتها، رشد قابل توجهی داشته است، به طوری که تقلب، یک مسئله سیاسی و اقتصادی شده و امروزه مجامع قانونگذار، به حرفه حسابداری و علل ایجاد تقلب در آن و همچنین راههای مقابله با رفتار متقلبانه در گزارشهای مالی توجه خاصی کردهاند. از این رو در تحقیق حاضر به ارائه الگوی بهینه حسابرسی در راستای کاهش گزارشگری مالی متقلبانه پرداخته شده است. گزارشگری مالی متقلبانه، تحریف یا حذف عمدی مبالغ یا موارد افشا از صورت های مالی برای فریب استفاده کنندگان صورت های مالی است که شامل بازی اعداد مالی می شود. این پژوهش از نوع تحقیقات داده بنیاد میباشد. همچنین این تحقیق از نوع کیفی و تحقیقات پدیدار شناسانه است و جامعه آماری خبرگان حسابداری میباشند که شامل حسابداران عضو جامعه حسابداران رسمی میباشد که از آنان برای تعیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های کاهش گزارشگری مالی متقلبانه در سال ۱۳۹۹ نظرخواهی میشود. این پژوهش پس از آن که اطلاعات و داده های لازم گردآوری، استخراج و طبقه بندی شدند، به حل مدل و تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از روش دلفی فازی پرداخته شده است که بر اساس نتایج این تحقیق مدل نهایی کاهش گزارشگری مالی متقلبانه تحقیق بر اساس مولفه های توانایی فنی حسابرس، ویژگیهای صنعت، وجود کمیته حسابرسی در سازمان، سیستم حسابرسی مستمر، تاخیر در ارائه گزارش حسابرسی، افشای مناسب اطلاعات، سیستمهای اطلاعاتی حسابداری، شهرت و اعتبار حسابرس، استقلال حسابرس، حق الزحمه حسابرس، استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی، استفاده از فناوریهای جدید مانند کامپیوتر و نرم افزارهای حسابرسی، سیستمهای کنترل داخلی کارآمد و امنیت شغلی حسابرس ارائه گردید. نهایتا میتوان بیان داشت که جلوگیری، کشف و تجسس تقلب در صورتهای مالی شرکتها، امروز بیش از هر زمان دیگری بدل به دغدغه جدی حسابداران رسمی دنیا شده است و حسابداران رسمی را بیش از هر زمان دیگر برای ارائه خدمات پیشگیرانه یا واکنشی مربوط به تقلب، چه در شرکتهای سهامی خاص و عام و چه در شرکتهای دولتی یا شبه دولتی، به خدمت میگیرند.
Keywords:
Authors
سمانه سعید آبادی
PhD Student in Accounting, Department of Accounting, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.
علی محمدی
Assistant Professor, Department of Accounting, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran (Corresponding Author).
علی بیات
Assistant Professor, Department of Accounting, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran
مهدی محمدی
Assistant Professor, Department of Accounting, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :