ارزیابی آنتی بادی های ضدتوکسوپلاسما گوندی و میزان غلظت ویتامینD۳ در کودکان دبستانی ۷ تا ۱۸ سال شهرستان بجنورد

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 45

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-14-4_004

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

Abstract:

مقدمه: توکسوپلاسما گوندی تک یاخته انگلی با شیوع نسبتا زیاد در جوامع انسانی است. به دلیل کمبود اطلاعات در زمینه عفونت توکسوپلاسموزیس در کودکان سنین مدرسه در بجنورد، مطالعه حاضر شیوع سرمی توکسوپلاسموزیس را در دانش آموزان سنین مدرسه و میزان کمبود ویتامین D۳ را در آن ها در بجنورد به طور هم زمان بررسی کرد. روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، شیوع سرمی آنتی بادی های ضدتوکسوپلاسما گوندی به روش الیزا در بین ۳۶۱ دانش آموز ساکن شهر بجنورد بررسی و میزان ویتامین D۳ در این دانش آموزان ارزیابی شد. یافته ها: از ۳۶۱ نفر شرکت کننده در این مطالعه، ۱۷۵ نفر (۵/۴۸ درصد) پسر و ۱۸۶ نفر (۵/۵۱ درصد) دختر بودند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۷ تا ۱۸ سال بود. ۲۲ نمونه (۶ درصد) آنتی بادی IgG داشتند. هیچ موردی از آنتی بادی IgM مشاهده نشد. بین آلودگی به توکسوپلاسما گوندی و سن، جنسیت افراد شرکت کننده، محل سکونت و داشتن تماس با گربه رابطه آماری معنی داری در این مطالعه مشاهده نشد (۰۵/۰P>). کمبود ویتامین D۳ تنها در ۸ دانش آموز با آنتی بادی ضدتوکسوپلاسما مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد شیوع توکسوپلاسموزیس در بین کودکان سنین مدرسه در بجنورد نسبتا کم است. با این حال کمبود ویتامین D۳ در افراد مبتلا به توکسوپلاسموزیس مشاهده شده است. برنامه های کنترلی و آموزش بهداشت در راستای پیشگیری از توکسوپلاسموزیس در کودکان ضروری است.

Authors

رضا شفیعی

Associate Professo, Vector-Borne Diseases Research Centr, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

حبیبه سادات شاکری

Associate Professor, Department of Internal Medicine, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :