تاثیر آموزش والدین مبتنی بر نظریه خودکارآمدی بر رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس در دانش آموزان دختر

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 35

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-14-2_012

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

Abstract:

مقدمه:  با وجود پیشرفتهای اخیر در پیشگیری از بیماریهای انگلی، هنوز پدیکولوزیس یکی از مشکلات بهداشتی مهم در بین دانش آموزان در ایران است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش والدین بر اساس نظریه خودکارآمدی بر رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس در دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ انجام شده است. روش کار : این مطالعه نیمه تجربی بر روی ۶۰ نفر از اولیا دانش آموزان دختر کلاس اولی که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای وارد مطالعه شدند، اجراء شد. والدین بطور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه، پرسش نامه رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس و پرسش نامه خودکار آمدی عمومی شرر بود. مداخله آموزشی بر اساس تئوری خودکارآمدی طراحی و در ۴ جلسه آموزشی ۴۵ دقیقه ای اجرا شد. قبل از مداخله، بلافاصله و ۳ ماه بعد مداخله  آموزشی، پرسش نامه ها تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارآماری SPSS نسخه ۲۴ و آزمون های آماری کای اسکوئر، تی تست، من ویتنی و فریدمن استفاده شد. یافته ها: قبل از مداخله بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمره خودکارآمدی و رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکولوزیس وجود نداشت (۰۵/۰p> )، اما بلافاصله و بعد از مداخله میانگین نمره خودکارآمدی و نمره رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس تفاوت معنی داری با قبل از مداخله نشان داد(۰۵/۰p<). نتیجه گیری:طبق نتایج، طراحی و اجرای مداخلات آموزشی مبتنی بر نظریه خودکارآمدی موجب افزایش رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس در دانش آموزان می شود.

Authors

فاطمه یعقوبی

MSc Student in Health Education and Promotion, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

الهام چارقچیان خراسانی

Assistant Professor, Department of Health Education and Promotion, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

فاطمه قدسی خواه

MSc Student in Statistics, Social Determinants of Health Research Center, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

نوشین پیمان

Professor, Department of Health Education and Promotion, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :