سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده به منظور پیش بینی عوامل موثر بر تداوم درمان سوء مصرف مواد

Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 119

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_NKUMS-12-4_010

Index date: 17 January 2024

کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده به منظور پیش بینی عوامل موثر بر تداوم درمان سوء مصرف مواد abstract

مقدمه: میزان بالای عود بعد از ترک نشان دهنده عدم کفایت دوره های سم زدایی و بی توجهی به نقش متغیرهای روانشناختی اجتماعی به عنوان جزئی از پروتکل های ترک موفق است. هدف مطالعه حاضر کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده (TPB) به منظور تعیین عوامل موثر تداوم درمان و ترک سوء مصرف مواد در متقاضیان تحت درمان در کلینیک های ترک مواد شهر ماسال بود.  روش کار: پژوهش کنونی یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که ۱۹۵ نفر از متقاضیان ترک تحت درمان کلینیک های ترک شهر ماسال به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده در آن شرکت کردند. داده ها با پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس های مرتبط با TPB، پرسشنامه غربالگری سوء مصرف مواد (TCU) و پرسشنامه تداوم درمان گردآوری شدند. آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز مسیری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شدند.    یافته ها: نتایج حاصل از دو مدل نشان داد قوی ترین ضرایب همبستگی به ترتیب بین سازه قصد با سازه های نگرش، کنترل رفتاری درک شده (PBC)، و تداوم ترک و همچنین، بین تداوم ترک و نگرش وجود داشت (۰۵/۰>P). در این میان، نگرش (۰۵/۰>P، ۵۱/۰=β) و PBC (۰۵/۰>P، ۳۳/۰=β) بیشترین تاثیر را بر قصد جهت تداوم ترک اعمال کرد. همچنین، نگرش و هنجارهای انتزاعی به طور معنی داری میانجی بین سابقه سوء مصرف و قصد تداوم ترک بودند. نهایتا سازه های TPB به ترتیب ۵۲ و ۳۱ درصد واریانس قصد و تداوم ترک را توصیف کردند (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: سودمندی TPB در راستای تبیین عوامل موثر بر تداوم ترک سوء مصرف مواد تایید شد. طراحی مداخلات رفتاری-شناختی مبتنی بر TPB به منظور بهبود روند ترک سوء مصرف مواد توصیه می شود.

کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده به منظور پیش بینی عوامل موثر بر تداوم درمان سوء مصرف مواد Keywords:

کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده به منظور پیش بینی عوامل موثر بر تداوم درمان سوء مصرف مواد authors

عیسی محمدی زیدی

Associate Professor of Health Education, Social Determinants of Health Research Center, Research Institute for Prevention of Non-Communicable Diseases, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مریم ایلداری لوحه سرا

MSc Student of Health Education, Student Research Committee Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Ziaaddini H, Ziaaddini T, Nakhaee N. Pattern and trend of ...
Hooshyari Z, Sadralssadat J, Sadralssadat L. Estimation of Validation and ...
Tavakoli Ghouchani H, Niknami S, Aminshokravi F, Hojat SK. Comparing ...
Jalilian F, Mirzaei-Alavijeh M, Ahmadpanah M, Mostafaei S, Kargar M, ...
McEachan RC, Conner M, Taylor NJ, Lawton RJ. Prospective prediction ...
نمایش کامل مراجع