بررسی تراکم کاشت بذرهای گونه های جنگلی شمال کشور در خزانه در نهالستان پیلمبرا

Publish Year: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 33

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJFPR-10-1_004

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

Abstract:

به علت عدم آگاهی از درصد سبز شدن و قوه نامیه بذرها، گونه های پهن برگ بومی ایران نظیر بلوط، زبان گنجشک، افرا، نمدار و سایر گونه ها معمولآ با تراکم بیشتری کاشته می شوند.بنابراین، اغلب نهال ها لاغر و از نظر رشد ارتفاعی و قطری نامناسب می باشند. چنانچه با تراکم کمتر نیز کاشته شوند، به علت کاهش تولید نهال در واحد سطح مقرون به صرفه نخواهند بود.جهت دستیابی به یک تراکم آرمانی با داشتن تعداد مناسب نهال در واحد سطح و افزایش کیفی نهال ها، طرح حاضر به روش آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و چهار تیمار وزنی در سه سال متوالی اجرا گردید. تیمارها براساس تفکیک گونه عبارتند از: بلوط (۵۰۰، ۶۵۰، ۸۰۰ و ۹۵۰)، نمدار (۱۰۰،۱۲۰،۱۴۰ و ۱۶۰)، افرا (۴۰ ،۵۵،۷۰ و ۸۵) و زبان گنجشک (۵۰ ،۶۵ ،۸۰ و ۹۵) گرم در متر مربع. سطح هر پلات معادل ۳ متر مربع (۲/۵×۱/۲) بوده است. ابتدا وزن صد دانه بذر گونه های فوق الذکر تعیین و پس از توزین بذرها هر تیمار در هر پلات پنج ردیف بذر کشت گردید که دو ردیف کناری به عنوان بافر و فقط سه ردیف وسط هر پلات به عنوان نهال های مورد ارزیابی تعیین گردیدند. فاصله بین ردیف ها ۲۰ سانتی متر و فاصله بین پلات ها و تکرارها ۳۰ سانتی متر بوده است. این طرح جهت دو فصل کاشت بهاره و پاییزه پیش بینی شده بود که طبق بررسی های به عمل آمده، فصل کاشت بهاره اغلب ناموفق ولی کشت پاییزه از موفقیت خوبی برخوردار بوده و کلیه اندازه گیری ها و ارزیابی ها براساس کشت پاییزه انجام گرفته است. بررسی ها نشان می دهند که اختلاف معنی داری از نظر آماری میان تیمارهای مختلف برای گونه های مورد آزمایش وجود ندارد. مناسب ترین تراکم، کمترین مقدار در واحد سطح یعنی ۵۰۰ گرم در متر مربع برای بلوط، ۱۰۰ گرم در متر مربع برای نمدار، ۴۰ گرم در متر مربع برای افرا و ۵۰ گرم در متر مربع برای زبان گنجشک پیشنهاد می شود.

Authors

ارسلان همتی

Forest Research Specialist of Natural Resources and Livestock Affairs Centre of Gilan Province (NRLHRCGP). Rasht, Gilan, Iran

بابا خانجانی

Forest Research Specialist of Natural Resouces and Livestock Affairs Centre of Guilan Provinc (NRLHRCGP), Rasht, Gilan, IRAN.

عباس اکبرزاده

Forest Research Specialist of Natural Resouces and Livestock Affairs Centre of Guilan Provinc (NRLHRCGP), Rasht, Gilan, IRAN.

ذوقعلی سیاهی پور

Forest Research Specialist of Natural Resouces and Livestock Affairs Centre of Guilan Provinc (NRLHRCGP), Rasht, Gilan, IRAN.

بیت الله امان زاده

Scientific Board Member of NRLHRCGP.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ایوب اوغلو، کنان، ترجمه ابراهیم سلیمان زاده، ۱۳۵۸. آزمایش تراکم ...
  • بصیری، ع.، ۱۳۷۰. طرح های آماری در علوم کشاورزی. انتشارات ...
  • بی نام، ۱۳۷۸. آمار فاقد سازمان هواشناسی از سال ۱۳۳۴ ...
  • حبیبی کاسب، ک.، ۱۳۷۱. مبانی خاک شناسی جنگل. انتشارات داشگاه ...
  • فشویک، ر. ترجمه مجید مخدوم ۱۳۵۰. مسائل و فنون نهال ...
  • مصدق، ا. ۱۳۷۸. جنگل کاری و نهالستان های جنگلی. انتشارات ...
  • نمایش کامل مراجع