اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر دختران آماده ازدواج
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 11، Issue: 5
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 189
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-11-5_008
Index date: 17 January 2024
اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر دختران آماده ازدواج abstract
مقدمه: انتخاب همسر برای تمام افراد جوان فرآیندی پیچیده است و انتخاب مناسب همسر به پایداری ازدواج کمک می کند، با این حال، برای انتخاب همسر که منبع مهمی برای حمایت روان شناختی و عملی از فرد در مقابله با مشکلات زندگی شناخته می شود، نیاز به آگاهی و آموزش می باشد. این نیاز وقتی آشکارتر می شود که پیچیدگی های جامعه امروزی انتخاب را دشوارتر می کند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش به انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دختران آماده ازدواج در محله کوهک شهر تهران(منطقه ۲۲) در سال ۱۴۰۲ بودند که ۳۰ نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری آسان و دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه دوساعته در طی دو ماه مداخله واقعیت درمانی گروهی را دریافت کردند. پس از اتمام جلسات واقعیت درمانی، برای گروه کنترل نیز ۵ جلسه مداخله اجرا گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش پرسش نامه نگرش به انتخاب همسر کوب لارسون و واتسون (۲۰۰۳) بوده است. در نهایت، اطلاعات به دست آمده از طریق آزمون مانکووا و با نرم افزار SPSS نسخه۲۶ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پس آزمون در نمرات نگرش انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج گروه آزمایش به وجود آمد(P<۰/۰۵)، در حالی این تفاوت معنادار در گروه گواه دیده نشد. بر اساس مقادیر اندازه اثر، میزان اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج در گروه آزمایش ۲۳/۰ به دست آمد.
نتیجه گیری: واقعیت درمانی گروهی مداخله روان شناختی مناسبی برای آگاهی دختران جوان از خودشان و انتخاب های پیش روی زندگی شان می باشد. شرکت کنندگان در طی جلسات درمانی آموزش دیدند تا به آگاهی از خود بیشتر از قبل بپردازند و همچنین ترغیب شدند تا باورهای شان را پیرامون زندگی، جهان، خودشان و انتخاب همسر بازتعریف کنند.
اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر دختران آماده ازدواج Keywords:
Reality Therapy , mate section , Mate Selection , Girls , Pre-Marriage counseling , واقعیت درمانی , انتخاب همسر , دختران , مشاوره پیش از ازدواج
اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر دختران آماده ازدواج authors
محبوبه نوری
کارشناس ارشد مشاوره خانواده، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه خاتم، تهران
محمدرضا شیخی
دانشیار آموزش پرستاری، گروه روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی قزوین ، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
آناهیتا خدابخشی کولایی
دانشیار روان شناسی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه خاتم، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :