تاثیرمصرف آب چغندر و تمرین مقاومتی بر پروتئین واکنشگر C، پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید سرم در رت
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-12-2_007
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
Abstract:
مقدمه: چغندر یک ماده غذایی کاربردی در صنایع غذایی است ولی جایگاه آن در میان ورزشکاران به بخوبی مشخص نیست. این مکمل طبیعی ممکن است در تقویت و کنترل عوامل ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئین سلولی و مقابله با شاخص های اکسایشی موثر باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل یاری آب چغندر بر پروتئین واکنشگر C، لیپید هیدروپراکسید و پروتئین کربونیل در سرم رت های نربود.
روش کار: دراین مطالعه تجربی ۴۸ رت نر ۱۰- ۸ هفته ای نژاد ویستار پس از آشنایی با محیط جدید به طور تصادفی در ۴ گروه ۱۲ تایی با وزن ۲۰ ± ۲۱۰ گروه دارونما، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل، گروه تمرین مقاومتی+ مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت ۸ هفته و هفتهای ۴ جلسه انجام شد. پروتکل تمرینی با شدت ۷۰ تا ۷۵ درصد وزن رت ها به صورت فزاینده تا هفته هشتم طراحی شده بود. مکمل آب چغندر درگروه های مکمل و مکمل+ تمرین مقاومتی روزانه با دوز mg/kg/bw ۸ به صورت گاواژ دریافت میکردند. خونگیری بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی و با شرایط مشابه انجام شد. ازآزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی برای تعیین معناداری تغییرات استفاده شد ۰۵/۰ ≥ P.
یافته ها: پس از ۸ هفته در مقادیر پروتئین واکنشگر C و پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید در گروههای مکمل و تمرین مقاومتی+مکمل کاهش مشاهده شد. این کاهش در شاخصهای پروتئین واکنشگر P = ۰/۰۵( C(، پروتئین کربونیل ۰۰۱/۰ = P و هیدروپراکسید لیپید ۰۰۴/۰ = P معنادار گزارش شد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد سازگاری به پروتکل تمرین و مکمل یاری آب چغندر با اثرات آنتی اکسیدانی، موجب کاهش پروتئین واکنشگر C، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئینها شده است و برای بهبود سیسم ایمنی میتوان از این مکمل استفاده کرد
Keywords:
Authors
فرح نامنی
Department of Physical Education, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
مرتضی تاجیک
Assistant Professor, Department of Physical Education, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :