بررسی خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریایی عصاره های متانولی سوگند کپه داغی Jurinea sintenisii Bornm و چترگندمی برگگرد Bupleurium rotundifolium L

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 43

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-10-1_010

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

مقدمه: امروزه عواملی نظیر بروز حساسیت ها، پیدایش عوارض جانبی، سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک و نیاز بدن به ترکیبات آنتی اکسیدان، اهمیت گیاهان دارویی را مجددا مورد توجه قرار داده است. در این پژوهش خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریایی عصاره متانولی دو گیاه سوگند کپه داغی (Jurinea sintenisii Bornm) و چترگندمی برگ گرد (Bupleurium rotundifolium L) از استان خراسان شمالی مورد بررسی قرارگرفته است. روش کار: عصاره متانولی دو گیاه ذکر شده به روش خیساندن تهیه شد و میزان فعالیت آنتی اکسیدان آن ها با دو روش (DPPH) و (FRAP) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر آنتی باکتریایی عصاره گیاهان مورد نظر بر علیه ۴ نمونه باکتری با روش چاهک آگار مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: مقدار IC۵۰ برای عصاره چترگندمی برگ گرد ۶۱/۰، سوگند کپه داغی ۱۷/۱ و برای BHT ۳۵/۰ میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. در حالیکه در روش FRAP میزان فعالیت آنتی اکسیدانی برحسب میلی مول Fe+۲ بر گرم عصاره برای سوگند کپه داغی و چترگندمی برگ گرد به ترتیب ۳۹۰/۴۲۴ و ۴۸۸/۱۸۰ محاسبه گردید. بررسی خواص آنتی باکتریایی نشان داد عصاره متانولی هر دو گیاه تاثیر خوبی بر باکتری های گرم مثبت از خود نشان دادند و MIC برای سوگند کپه داغی در مقابل باکتری های باسیلوس سوبتیلوس، استافیلوکوکوس اورئوس و میکروکوکوس لوتئوس به ترتیب ۶۵/۱۵،۸۱/۷ و ۲۵/۳۱ میلی گرم بر میلی لیتر و برای چتر گندمی برگ گرد به ترتیب ۱۲۵، ۲۵/۳۱ و ۱۲۵ به دست آمد. نتیجه گیری: چتر گندمی برگ گرد توانایی بیشتری در مهار رادیکال DPPH دارد در حالی که توانایی سوگند کپه داغی در احیا کاتیون های آهن بیشتر می باشد. در بررسی خواص آنتی باکتریایی بهترین تاثیر مربوط به سوگند کپه داغی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با مقدار ۸۱۲/۷ = MCI (میلی گرم بر میلی لیتر) می باشد.

Authors

آزیتا جعفرنژاد

Department of Chemistry, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran

علی فیروزنیا

Department of Chemistry, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Saleii M, Reiesneya N, Mehrabiyan S. Investigation activity of methanolic ...
  • Tabrizii L, Kochakii A. Medicinal herbs Ecology, production and sustainable ...
  • Ashour ML, El-Readi M, Youns M, Mulyaningsih S, Sporer F, ...
  • Ghahraman A. Flora of Iran. Iran: Forest Research Institute of ...
  • Shah NA, Khan MR, Naz K, Khan MA. Antioxidant potential, ...
  • Saha K, Lajis NH, Israf DA, Hamzah AS, Khozirah S, ...
  • Feizi P, Ahmadzadeh S, Kamali H, Al Sheikh P, Zarghami ...
  • Leite SP, Vieira JR, de Medeiros PL, Leite RM, de ...
  • نمایش کامل مراجع