ارزیابی کارایی فرآیند های مختلف تصفیه خانه آب جلالیه تهران در حذف TOC و NOM
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 95
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-7-1_019
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
Abstract:
زمینه و هدف: مهمترین مواد آلی اسید هیومیک،لیگنین ها،تانن ها،هیدروکربن ها،آمینو اسید ها،فنلیک ها و اسید های چرب می باشند.اما حضور ترکیبات آلی که منبع مهم تشکیل تری هالومتان ها و موتاژن ها بوده و همچنین ترکیبات آلی که می توانند به عنوان کربن توسط میکروارگانیسمها مورد استفاده قرار گیرند به توسعه سیستم های جدید برای حذف این نوع ترکیبات آلی از آب، نیاز دارند. مواد و روش کار: طی مدت ۶ ماه نمونه گیری از آب تصفیه خانه جلالیه تهران انجام گرفت(نمونه ها از آب خام،نمونه از بعد از اکسیلاتور،نمونه از بعد از فیلتراسیون) به این ترتیب که در هر هفته ۲ روز را به صورت تصادفی انتخاب کرده و هر روز ۳ نمونه (که بعبارتی در هر ماه برابر ۲۴ نمونه در ماه و در مجموع برابر ۱۴۴ نمونه می باشد) ضمنا اندازه گیری این مواد [TOC] با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر (در طول موج ۵۵۵ ) اندازه گیری شده است. یافته ها: میزان TOC ورودی بیشترین مقدار خود را دارد راندمان تصفیه خانه برابر با ۸۰% می باشد که این مقدار راندمان کمی پایین می باشد که می توان با افزایش میزان مواد منعقد کننده و یا استفاده از مواد کمک منعقد کننده میزان TOC خروجی را کاهش داد. با کاهش مقدار غلظت TOC ورودی به تصفیه خانه میزان راندمان حذف نیز کاهش پیدا می کند. اکسیلاتور راندمان قابل قبولی در حذف TOC دارد. نتیجه گیری: در روزهای بارانی (بخصوص روزهای نمونه گیری که روز قبل آن روز ببارش باران داشته ایم ) میزان مواد آلی ورودی (به خصوص مواد آلی کربنه) به تصفیه خانه بیشتر از روزهای دیگر می باشد.
Keywords:
water treatment plant , total organic carbon (TOC) , natural organic matter (NOM) , تصفیه خانه , کل مواد آلی کربنه (TOC) , مواد آلی طبیعی (NOM)
Authors
علی اصغر نجف پور
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
امیرحسین محوی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
حسین کیاشمشکی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :