تاثیر درمان ترکیبی با والپروات سدیم، پگ اینترفرون و پردنیزولون بر یافته های بالینی مبتلایان به میلوپاتی ناشی از HTLV-۱
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 129
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-5-1_010
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
Abstract:
چکیده زمینه و هدف: ویروس لنفوسیتیک T انسانی نوع ۱ (HTLV-۱)در ۳% از ناقلین موجب ابتلاء به پاراپارزی اسپاستیک گرمسیری و میلوپاتی (HAM/TSP)، با علائم حرکتی، حسی و اسفنکتری می شود. گرچه التهاب مزمن نخاع در ایجاد این بیماری موثر است، درمان های تعدیل کننده ایمنی تاکنون بهبود کافی در علائم آن ایجاد نکرده اند. در این مطالعه اثرات والپروات سدیم، همراه با پگ اینترفرون و پردنیزولون بر علائم بالینی بیماران مبتلا به پاراپارزی اسپاستیک ناشی از HTLV-۱ بررسی شد. مواد و روش کار: در این کارآزمایی بالینی، ۱۰ نفر از بیماران مبتلا به HAM/TSP واجد شرایط و مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان قائم مشهد در بین ماه های مهر تا دی سال ۱۳۹۱ تحت درمان ۳ گانه فوق به مدت ۳ ماه قرار گرفتند و علائم بالینی قبل و پس از درمان، توسط معیار ناتوانی حرکتی Osame، اسپاستیسیتی Ashworth و علائم ادراری بررسی گردید. یافته ها:. میانگین معیار Osame در بیماران در ابتدای تشخیص ۹/۱± ۴/۲ بود و ۳ ماه پس از درمان ۸/۰ واحد در ۷۰درصد بیماران بهبود نشان داد (۰۰۳/۰=P). معیار Ashworth و تکرر ادراری نیز بهبود معنی داری را نشان دادند ( ۰۰۱/۰=P و ۰۲۴/۰=P). نتیجه گیری: بیماران تحت مطالعه بهبود چشمگیری را در ناتوانی حرکتی و اسپاستیسیتی نشان دادند، در این مطالعه میزان کاهش معیار اسامه نسبت به مطالعات قبلی مونوتراپی با اینترفرون آلفا ، بیشتر یا برابر بوده و از نظر درصد بهبودی از مطالعات قبلی درصد بهبودی بیشتری را نشان می دهد . بنابراین نقش والپروات سدیم در بهبود علائم حرکتی مبتلایان به HAM/TSP نیاز به بررسی بیشتر دارد.
Keywords:
Key words: HTLV-۱ associated Myelopathy or Tropical Spastic Paraparesis , Sodium Valporate , Peg-Interferon , Corticosteroid. , واژه های کلیدی: پاراپارزی اسپاستیک ناشی از HTLV-۱ , والپروات سدیم , پگ اینترفرون , کورتیکواستروئید
Authors
علی شعیبی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محمد مهدی اعتمادی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رضا بوستانی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سید عبدالرحیم رضایی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سحر فدایی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مهدی مشفق
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :