نگاهی به خط الراس «نرو» تراس کوهستانی زیبای البرز و مرز شگفت انگیز مازندران و سمنان

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 109

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-8-2_010

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

مناطق و چشم اندازهای طبیعی در مناطق کوهستانی ایران جلوه هایی از رویشگاه ها و زیستگاه های مهم ازنظر ذخیره گاه تنوع زیستی گونه های گیاهی و جانوری هستند، علاوه بر آن ازنظر گردشگری و کوهنوردی نیز اهمیت زیادی دارند. یکی از این مناطق ویژه، زیبا و شگفت انگیز خط الراس «نرو» است که به طول حدود ۵۲ کیلومتر در استان های مازندران و سمنان و در رشته کوه البرز قرار دارد و استان مازندران را از استان سمنان جدا می کند. وجود تنوع گونه های گیاهی صخره زی از قابلیت های منحصر به فرد این منطقه است که تاکنون به دلیل شرایط سخت دسترسی به آن، تا حد زیادی، بکر مانده است. وجود اجتماعات گیاهی از گونه درختی توس و راش تا ارتفاع ۲۸۰۰ متری از سطح دریا، مراتع و چمنزارهای وسیع در دامنه جنوبی، قله های صخره ای جذاب برای گردشگران و کوهنوردان، چشم انداز زیبای ابرهای انبوه از دید شمالی، تنوع گونه های حیات وحش و تفاوت چشمگیر جاذبه های طبیعی در دو دامنه شمالی و جنوبی از دیگر قابلیت های مهم این منطقه است. در حال حاضر به دلیل سختی دسترسی به مناطق مرتفع و قلل صخره ای، رویش های طبیعی، تنوع زیستی و جانوری تا حد زیادی از تخریب و تهدید، مصون مانده اند. هر چند در برخی مناطق قابل دسترسی، گردشگری بی ضابطه و حضور خودروهای مخصوص مناطق کوهستانی و رعایت نکردن مدیریت چرا در مراتع دامنه جنوبی از قابلیت های زیستی این مناطق کاسته است.

Authors

حسن قلیچ نیا

دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جعفری، ع.، ۱۳۸۴. گیتا شناسی ایران: کوه ها و کوه ...
  • صادق علی، م.ر.، زارع، ع. و پورنوری، م.، ۱۳۹۹. ارزیابی ...
  • مقیم، ع.، ۱۳۹۴. کوهنوردی در ایران. انتشارات روزنه، تهران، ۵۰۴ ...
  • نمایش کامل مراجع