نقد کتاب فلور ایران: تیره نعنا (Lamiaceae)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 26

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-7-3_020

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

فلور ایران شماره ۷۶: تیره نعنا (Lamiaceae) توسط سرکار خانم دکتر زیبا جم­زاد، استاد پژوهش موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، در یک جلد مشتمل بر ۱۰۶۶ صفحه تالیف و در سال ۱۳۹۱ منتشر شده است. این اثر وزین حاصل یک ربع قرن پژوهش ایشان درخصوص تاکسونومی این تیره در ایران است (Jamzad, ۲۰۱۳). این کتاب، بزرگ­ترین جلد فلور ایران است که تاکنون به چاپ رسیده و همچنین بزرگ­ترین تیره­ای است که تاکنون در یک جلد چاپ شده است (برخی از تیره­های بزرگ دیگر به بخش های کوچک­تر تقیسم شده و در چند جلد منتشر شده­اند یا در حال انتشار هستند). با توجه به تعداد صفحات، این جلد یک اثر استثنایی نسبت به همه جلدهائی است که تاکنون به چاپ رسیده اند. در این اثر (همانند سایر مجدات فلور ایران؛ اسدی ۱۳۶۷) نام علمی و فارسی تیره، منابع علمی به­ترتیب تقدم زمان انتشار، شرح کاملی از ویژگی­های ریختی تیره و نام نویسنده (به لاتین و فارسی) ارائه شده است. سرده­های (جنس­ها) این تیره در قالب ۵ زیرتیره براساس یافته­های تبارزایی مولکولی (Cantino et al., ۱۹۹۲; Harley et al., ۲۰۰۴) ارائه شدند. نکته قابل ذکر انتقال سرده Vitex از تیره Verbenaceae به Lamiaceae تحت زیرتیره Viticoideae با توجه به مطالعات تبارزایی مولکولی است. در این اثر گیاهان تیره مذکور در ایران شامل ۴۶ سرده، ۴۰۶ گونه و ۹۷ آرایه فروگونه­ای می­باشند. بررسی دقیق گیاهان تیره با مطالعه نمونه­های مو جود در هر باریوم­های ایران و هرباریوم های مهم دنیا و مطالعات صحرایی انجام شده است.

Authors

شاهرخ کاظمپور اوصالو

استاد سیستماتیک و تکامل گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :