تاثیر حل نمونه مسائل کلامی جبر (از نوع کار، ترکیب و فاصله ) بر روی حل مسائل معادل و مشابه کلامی جبر در دانش آموزان سال سوم ریاضی - فیزیک شهرستان تویسرکان

Publish Year: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 54

This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSYC-9-1_005

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1402

Abstract:

حل مسائل کلامی در قلب آموزش جبر قرار دارد. روشهای حل مساله نخستین بار توسط پولیا (۱۹۶۲ به نقل از رید، ۲۰۰۰) مطرح شده است . بسیاری از پژوهشگران در حیطه آموزش ریاضی متوجه طبقه بندی انواع مسائل کلامی شده اند. رید (۲۰۰۰) مسائل معادل و مشابه کلامی جبر را در طبقه بندی انواع کار، ترکیب و فاصله مورد مقایسه قرار داده است . کلمه های کلیدی مطرح شده در این مقاله عبارتند از: مسائل مشابه ، مساله های کار، ترکیب و فاصله . به منظور بررسی این پرسش که آیا نمونه مسائل حل شده کلامی جبر که به دانش آموزان ارائه می شود، آنها را قادر می سازد تا مسائل کلامی جبر را که معادل و مشابه با آن مسائل هستند حل نمایند، تحقیقی در دو مرحله بر روی دانش آموزان سال سوم ریاضی - فیزیک انجام شد. در مرحله اول پژوهش ۴۴ دانش آموز سال سوم ریاضی - فیزیک که در قالب دو کلاس سازمان یافته بودند با هم ترکیب شده و به صورت تصادفی در دو گروه گواه و آزمایشی گمارده شدند. به گروه گواه در مرحله تمرین ، مسائل نامربوط (مسائلی که ارتباطی با مسائل مرحله آزمایشی ندارند) و به گروه آزمایشی ، مسائل مربوط به مسائل مرحله آزمایش ارائه گردید. تحلیل نتایج نشان داد که بین میانگین دو گروه در حل مسائل معادل و مشابه تفاوت معنی داری وجود ندارد. در مرحله دوم پژوهش ، ۴۸ دانش آموز سال سوم ریاضی - فیزیک که از قبل در قالب دو کلاس سازماندهی شده بودند، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و حل مساله[۱] گمارده شدند. هر دو گروه در مرحله آموزش و تمرین ، مسائلی را دریافت نمودند که با مسائل مرحله آزمایش ارتباط داشتند. تنها تفاوت دو گروه در این بود که دانش آموزان گروه حل مساله در حین حل مسائل مرحله آزمایش می توانستند به راه حلهای آموزش داده شده در مرحله آموزش و تمرین مراجعه نمایند، اما گروه آزمایشی چنین فرصتی را نداشتند. نتایج نشان داد که دانش آموزان گروه حل مساله در حل مسائل معادل کلامی جبر عملکرد بهتری نسبت به گروه آزمایشی داشتند و تفاوت میانگینهای آنها معنی دار بود، اما در رابطه با مسائل مشابه کلامی جبر تفاوت معنی داری بین میانگینهای دو گروه حل مساله و آزمایشی یافته نشد.

Authors

جواد کاوسیان

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات تربیتی دانشگاه تربیت معلم تهران

پروین کدیور

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم تهران

حمیدرضا عریضی

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Feltovich, P.J., & Glaser, R. (۱۹۸۱). Categorization and representation of ...
  • Gick, N. L., & Holyoak, K. J. (۱۹۸۰ a). Analogical ...
  • Gick, N. L., & Holyoak, K. J. (۱۹۸۰ b). Schema ...
  • Greeno, J. G. (۱۹۸۳). Forms of undersaudjn in iiiatheniaijcal problem ...
  • Larkin, J. (۱۹۸۰). Teaching problem solving in physics: The psychological ...
  • Mayer, R.E. (۱۹۸۱). Frequency norms and structural analyses of algebra ...
  • Stephen, K. R. & Cheryl, A. B. (۱۹۹۱). Use of ...
  • Stephen, K. R. Alexandra, D. & Michael. (۱۹۸۵). Usefulness of ...
  • Stephen, K. R. (۱۹۸۷). A structure- mapping mold for word ...
  • نمایش کامل مراجع