سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز)

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 103

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HAMYARCONF19_019

Index date: 4 February 2024

تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز) abstract

مقدمه: شناسایی و رتبه بندی بلوک های فرسوده شهری، به عنوان گام اول نوسازی، یک ابزار مهم برای مدیریت شهری جهت برنامه ریزی منابع و سرمایه گذاری در نوسازی شهری است. چرخه ی بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده ی شهری، از شناسایی درست محدوده و تفکیک آنها به محله های فرسوده آغاز می شود. هدف از این پژوهش، مطالعه ی نمونه ای شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز که با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد. شاخص های شناسایی میزان فرسودگی در آن، استخراج تا نقشه های خروجی برای تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های بعدی مورد استفاده قرار بگیرد.مواد و روش ها: روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است؛ و تلاش می گردد با استفاده از دو شاخص ریزدانه گی قطعات و نفوذ پذیری معابر بافت های فرسوده شناسایی گردند. در روند تحلیل ها از فرآیند تحلیل فضایی استفاده شده است. در این پژوهش از نرم افزاری Excel، Arc GIS و Google earth استفاده شده است.نتایج: ۹۲۸ قطعه در این شهرک ها شناسایی و اطلاعات آنها جمع آوری و ثبت گردید. وضعیت واحدهای مسکونی بر حسب دانه بندی نشانگر آن است که ۱۱ % از قطعات، مساحتی زیر ۲۰۰ مترمربع و ۸۹ % قطعات، مساحتی بالایی ۲۰۰ مترمربع دارند که نشان دهنده ی، درشت دانه بودن قطعات این شهرک ها می باشد و ساختار بافت شهری آنها فرسوده نیست. ۹ معبر درجه یک و ۷۶ معبر درجه دو در این شهرک ها شناسایی شد که جمعا ۱۷۴۸۹ متر طول دارند. ). معابر درجه ۵۷ درصد متراژ خیابان ها را به خود اختصاص داده اند، معابر درجه دو نیز ۴۳ درصد متراز معابر را در بر می گیرد و معبر با عرض کمتر از ۳ متر، در این شهرک ها وجود ندارد.نتیجه گیری : میزان ریزدانگی در این شهرک ها کم است و شهرک های زیست پذیری از این لحاظ می باشند پس در این شهرک ها فشردگی بافت و فراوانی قطعات کوچک زیاد نیست. وضعیت دسترسی واحدهای ساختمانی به معابر در شهرک ها این حوزه مناسب می باشند و مشکل ترافیکی سواره در این حوزه وجود ندارد. وضعیت نفوذ سواره در شهرک های این حوزه در وضعیت مطلوب می باشد. نتایج حاکی از این است که بین محلات یا شهرک های مورد نظر از لحاظ زیست پذیری تفاوت چندانی وجود ندارد و وضعیت زیست پذیری شهرک ها مطلوب است.

تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز) Keywords:

تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز) authors

علی جعفری

کارشناس فنی و اجرایی منطقه شش، شهرداری شیراز

ندا صفایی

کارشناس فنی و مالی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، شهرداری شیراز

محمد دهقانی

کارشناس مالی و ممیزی معاونت خدمات شهری، شهرداری شیراز

مقاله فارسی "تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز)" توسط علی جعفری، کارشناس فنی و اجرایی منطقه شش، شهرداری شیراز؛ ندا صفایی، کارشناس فنی و مالی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، شهرداری شیراز؛ محمد دهقانی، کارشناس مالی و ممیزی معاونت خدمات شهری، شهرداری شیراز نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی نوزدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله GIS، ریزدانگی، نوع مصالح ساختمانی، بافت فرسوده، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز هستند. این مقاله در تاریخ 15 بهمن 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 103 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: شناسایی و رتبه بندی بلوک های فرسوده شهری، به عنوان گام اول نوسازی، یک ابزار مهم برای مدیریت شهری جهت برنامه ریزی منابع و سرمایه گذاری در نوسازی شهری است. چرخه ی بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده ی شهری، از شناسایی درست محدوده و تفکیک آنها به محله های فرسوده آغاز می شود. هدف از این پژوهش، مطالعه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیلی بر زیست پذیری شهری با استفاده از شاخص های ریز دانگی و نفوذ پذیری معابر (مطالعه موردی : شهرک های حوزه یک منطقه ده شهرداری شیراز) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.