نقش بنیان های اخلاقی در پیش بینی صداقت علمی با میانجیگری جهت گیری دینی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 71

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-23-1_005

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1402

Abstract:

مقدمه: صداقت علمی یکی از مباحث مهم در حوزه آموزش است. امروزه اغلب موسسات علمی و حتی مجلات مختلف علمی و پژوهشی به دنبال راهی برای جلوگیری از تقلب، سرقت و جعل علمی هستند و سیاست هایی در این حوزه به کار گرفته اند. شناخت مولفه های اثرگذار بر وجود صداقت علمی گامی مهم درجهت یافتن راهی بهتر برای تقویت آن است. مولفه های دینی و اخلاقی از مهم ترین متغیرها در حوزه صداقت تحصیلی هستند که در این پژوهش به عنوان متغیرهای اثرگذار بر صداقت علمی انتخاب شده اند. مواد و روش کار: ۵۴۴ نفر از دانشجویان در حال تحصیل در استان تهران (۴۱۳ زن و ۱۳۱ مرد) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده در این پژوهش مشارکت کردند و به سوالات سه پرسشنامه بنیان های اخلاقی (MFQ)، جهت گیری دینی چرخشی (CROI) و تقلب علمی پاسخ دادند. به منظور دستیابی به نمره صداقت علمی، نمرات حاصل از تقلب علمی معکوس شدند. داده ها به کمک نرم افزارهای SPSS ۲۶ و AMOS ۲۴، با روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند و برازش نهایی مدل مفروض بررسی شد. یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان پژوهش ۹۶/۲۳ و انحراف استاندارد آن ۴۳/۶ به دست آمد. میانگین سنی شرکت کنندگان پژوهش  و انحراف استاندارد آن ۶/۴۳ به دست آمد. یافته های اولیه پژوهش حاکی از آن بودند که بین صداقت علمی با جهت گیری دینی و نمره کل بنیان های اخلاقی همبستگی معنادار در سطح ۰/۰۱ وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از بوت استراپ نشان داد که مسیر اثر بنیان های اخلاقی به صداقت علمی مثبت و معنادار و مسیر اثر بنیان های اخلاقی به صداقت علمی با میانجی گری جهت گیری دینی غیرمعنادار است. همچنین مدل مفروض از برازش خوبی برخوردار بود. نتیجه گیری: جهت گیری دینی، رابطه بین بنیان های اخلاقی و صداقت علمی را به طور کامل میانجی گری می کند. به طور کلی می توان گفت با افزایش نمرات در بنیان های اخلاقی، جهت گیری دینی تحت تاثیر قرار گرفته و صداقت علمی را افزایش می دهد.

Authors

زهرا قیصری

Department of Educational Psychology, Faculty of Education and Psychology, Alzahra University, Tehran, Iran

ملوک خادمی اشکذری

Department of Educational Psychology, Faculty of Education and Psychology, Alzahra University, Tehran, Iran

محمدرضا حسن زاده توکلی

Department of Positive Psychology, Faculty of Islamic science and Psychology, Quran and Hadith University, Rey, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mackay S. Factors Influencing Academic Integrity Violations. In: Doyle M, ...
  • Aiken L. S., West S. G. Multiple regression: Testing and ...
  • نمایش کامل مراجع