بررسی اثر درجه رقت و لایه واسط بر مقاومت به سایش لایه روکش سخت پایه Fe-Cr-C جوشکاری شده به روش SMAWبر روی فولاد ساده کربنی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 49

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNMMI-11-40_002

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1402

Abstract:

در این تحقیق هدف، بررسی اثر درجه رقت و لایه واسط بر مقاومت به سایش لایه روکش سخت پایه Fe-Cr-C جوشکاری شده به روش SMAW بر روی فولاد ساده کربنی St۳۷ می باشد، به همین منظور شش قطعه فولاد ساده کربنی St۳۷ در ابعاد۱۰×۲۰۰×۳۰۰ میلی متر به عنوان فلز پایه انتخاب و عملیات روکش کاری روی سه نمونه بدون لایه واسط و روی سه نمونه با لایه واسط انجام شد. بعد از انجام عملیات جوشکاری، آزمون سختی و سایش روی نمونه­ها انجام شد. بررسی نتایج آزمون سختی نشان داد که با افزایش تعداد لایه روکش سخت، مقدار سختی در هر دو سری نمونه (با لایه واسط و بدون لایه واسط) مقدار سختی افزایش یافت به گونه ای که در نمونه های بدون لایه واسط این مقدار از ۵۰ راکول به ۵۶ راکول و در نمونه های با لایه واسط از ۳۱ راکول به ۵۱ راکول رسید. همچنین سختی نمونه با یک لایه روکش سخت بدون لایه واسط ۱۹ راکول از سختی نمونه با یک لایه روکش سخت با لایه واسط بیشتر شد. بررسی ریزساختاری نشان داد که تمامی نمونه­ها دارای فازهای آستنیت، مارتنزیت و کاربید بوده­اند و تنها تفاوت در میزان این فازها می­باشد. نتایج آزمون سایش نشان داد که مقدار مقاومت به سایش در هر دو سری نمونه (با لایه واسط و بدون لایه واسط) با افزایش تعداد لایه های روکش سخت افزایش یافت به گونه ای که مقدار کاهش جرم برای نمونه های بدون لایه واسط از ۰۲۲/۰ گرم به ۰۱۱/۰ گرم و برای نمونه های با لایه واسط از ۰۳۲/۰ گرم به ۰۱۹/۰ گرم در مسافت ۳۰۰ متر رسید. همچنین به دلیل استحاله آستنیت به مارتنزیت در اثر تغییرشکل پلاستیک ناشی از سایش، با افزایش مسافت لغزش روند افزایشی جرم کنده شده از جسم کاهش می یابد.

Authors

فرهاد عبدی

دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرج

حامد ثابت

گروه مهندسی مواد دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرج

احمد خرم پور

دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :