شناسایی عوامل بیماری بلایت باکتریایی گیاه یاس هلندی در تهران و کرج
Publish place: Journal of Plant Disease Research، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 141
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RPPM-6-1_005
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1402
Abstract:
طی ماه های تابستان تا پاییز سال ۱۳۹۶ تعداد ۵۰ نمونه مشکوک به بیماری باکتریایی از گیاه یاس هلندی از پارکها و فضای سبز شهرهای تهران و کرج جمع آوری شد. نمونه ها جهت بررسیهای بیشتر به آزمایشگاه منتقل شد. ابتدا از نمونه های آلوده پس از شستشو و ضد عفونی سطحی با محلول ۱% آب ژاول و شستشوی مجدد با آب مقطر استریل، سوسپانسیون لازم تهیه شد. سپس یک لوپ از هر سوسپانسیون روی محیط کشتهای نوترینت آگار(NA) و کینگس-بی (KB) کشت گردید. تک کلنی های غالب در هر پتری ابتدا خالص سازی و سپس اثبات بیماریزایی شدند. جدایههای باکتریایی که قادر به ایجاد فوق حساسیت روی گیاه شمعدانی و لکه برگی و پژمردگی روی گیاه یاس هلندی بودند انتخاب شدند. از بین جدایههای منتخب، تعداد ۷ جدایه که دارای صفات فنوتیپی متفاوت از بعد صفات مرفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بودند انتخاب شدند. با استفاده از PCR، ژن ۱۶S rRNA جدایههای منتخب توسط جفت آغازگر عمومی P۱ و P۶ تکثیر شدند. پس از توالی یابی محصولات PCR و بلاست توالیها مشخص شد که ۷ جدایه منتخب به جنس/گونه Stenotrophomonas maltophilia، Pseudomonas plecoglossida، Staphylococcus sp.، Ochrobactrum sp.، Achromobacter sp.، Bacillus sp. و Paenibacillus sp. تعلق دارند.
Keywords:
Authors
زهرا نوبختی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
نادر حسن زاده
دانشیار، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
جواد رزمی
استادیار، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :