مدل یابی ساختاری سکوت سازمانی بر اساس ادراک از رفتارهای سیاسی و حسادت سازمانی با نقش میانجی سازگاری شغلی در دانشگاه پیام نور
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 102
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEDU-13-5_003
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1402
Abstract:
مقدمه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تحلیل ساختاری سکوت سازمانی بر اساس ادراک از رفتارهای سیاسی و حسادت سازمانی با نقش میانجی سازگاری شغلی در دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی انجام گرفت . روش شناسی پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی همبستگی از نوع مدل یابی علی (مدل یابی معادلات ساختاری) است جامعه آماری همه ی کارکنان(هیئت علمی و غیرهیئت علمی) دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی درسال ۱۳۹۸ که شامل۳۴۷ نفر کارمند و ۱۶۴ نفر هیئت علمی می باشندکه در مجموع ۵۱۱ نفر هستند. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی که با استفاده از جدول مورگان۳۵۰ نفر(۲۱۶ نفرکارمند و۱۳۸ نفر هیئت علمی) انتخاب شدند . برای گردآوری اطلاعات از چهار پرسشنامه استاندارد استفاده شد . روایی محتوایی و سازه ای پرسشنامه ها تایید و پایایی پرسشنامه ها به ترتیب ۷۴/۰،۹۱/۰،۷۳/۰،۸۷/۰ بدست آمد به منظور ارزیابی روابط بین متغیر ها مکنون و اندازه گیری شده در الگوی مفهومی ، از مدل یابی ساختاری داده ها با استفاده ازدو نرم افزارSPSSو PLS۳ استفاده گردید یافته ها: نتایج و یافته های پژوهش حاکی از نقش معنی دار بین متغیرهاست یعنی بین حسادت سازمانی و سکوت سازمانی ، بین ادراک از رفتار سیاسی سازمانی و سکوت سازمانی ، بین سازگاری و سکوت سازمانی ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد و حسادت سازمانی بر سازگاری شغلی ارتباط منفی و مستقیم دارد . همچنین نتایج حاکی از تایید نقش میانجی سازگاری شغلی در روابط علی بین حسادت سازمانی با سکوت سازمانی است بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان از اهمیت متغیرهای حسادت سازمانی، ادراک از رفتار سیاسی سازمانی برسکوت سازمانی کارکنان دارد.
Keywords:
Authors
ارسلان رحمن نژاد
دانش آموخته دکتری مدیریت آموزشی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
جهانگیر یاری حاج عطالو
استادیار گروه علوم تربیتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
صادق ملکی آوارسین
دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
رفیق حسنی
استادیار گروه علوم تربیتی، واحدسنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :