اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان بر خودانتقادی/ اطمینان بخشی و علائم اختلال اضطراب اجتماعی
Publish place: Journal of Fundamentals of Mental Health، Vol: 25، Issue: 6
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 157
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFMH-25-6_008
تاریخ نمایه سازی: 28 بهمن 1402
Abstract:
مقدمه: اختلال اضطراب اجتماعی وضعیتی است که در آن افراد در موقعیت های اجتماعی به شدت احساس اضطراب می کنند. این مطالعه برای ارزیابی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان (EFT) بر انتقاد از خود/ اطمینان خاطر و علائم اضطراب اجتماعی انجام شده است.روش کار: جامعه آماری این مطالعه مقطعی شامل کلیه افراد ۱۸ تا ۴۰ ساله بود که از شهریور تا اسفند ۱۴۰۰ با تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی به کلینیک روان شناسی در شهر تهران مراجعه کردند. ۱۴ بیمار با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمایش EFT را در پنج جلسه ۱۲۰ دقیقه ای هفتگی دریافت کردند، در حالی که گروه شاهد در این مدت مداخله درمانی دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه هراس اجتماعی (SPIN) و مقیاس خود انتقادی/حمله کردن و خود اطمینان بخشی (FSCRS) استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و SPSS-۲۴ تحلیل شدند.یافته ها: درمان متمرکز بر هیجان نمرات نشانه های خودانتقادی/حمله کردن و خود اطمینان بخشی و علائم اضطراب اجتماعی را به طور موثر کاهش داد (به ترتیب ۰۰۱/۰>P و ۰۰۱/۰>P).نتیجه گیری: یافته های ما نقش مثبت درمان متمرکز بر هیجان را در بهبود انتقاد/ اطمینان از خود و علائم اضطراب اجتماعی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی نشان می دهد.
Keywords:
Authors
Shima Zohrabi
Ph.D. student, Faculty of Literature and Human Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
Abbas Abolghasemi
Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
Mousa Kafi Masoole
Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
Mahnaz Khosrojavid
Associate professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :