سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,337

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IPPC01_152

Index date: 11 November 2006

مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله abstract

امروزه هزاران کیلومتر از خطوط انتقال در صنایع آب، نفت، گاز و پتروشیمی نیاز به طراحی، تعویض و یا بهسازی دارند، مطالعه خطوط لوله بعنوان جزء اصلی در سیستمهای انتقال سیالات جایگاه ویژه ای دارد. رفتار سیال در خطوط انتقال با توجه به شراط بهره برداری مختلف عموما دینامیکی است. این مسئله خصوصا در شرایطی که میزان مصرف خروجی از لوله و یا تغذیه جریان به خط نسبت به زمان متغیر است قابل توجه است. پیش بینی متغیرهای جریان نظیر فشار وسرعت در شرایطی که وضعیت تجهیزات خط انتقال نظیر شیر آلات و پمپها تغییر می کند، نظیر انچه که در پدیده ضربه چکشی آب روی می دهد،فقط با استفاده از یک مدل دینامیکی قابل تحلیل است. در ای مقاله مدل دینامیک یک سیستم انتقال سیال شامل ایستگاه پمپاژ، خط لوله و مخزن ارایه شده است. پس از نوشتن مدل ریاضی هر یک از اجزای مذکور که شامل معادلات پیوستگی، ممنتم و اصکاک در سیستم است، مدل یکپارچه سیستم بصورت فضای حالت نوشته شده است. با توجه به غیر خطی بودن معادلات حاکم، این معادلات ابتدا خطی گردیده اند. مدل ریاضی بدست آمده در محیط نرم افزار MATLAB/Simulink حل شده است. با توجه به قابلیتهای نرم افزار Simulink در شبیه سازی سیستم های دینامیکی می توان نحوه تغییرات سرعت، فشار و دبی خطوط لوله تحت پمپاژ را براحتی و بصورت دینامیکی با گذشت زمان و تغییر در شرایط بهره برداری نظیر روشن و خاموش شدن پمپها، تغییر در میزان جریان خروجی از مخازن بالادستی و نظایر آن را بسادگی مورد بررسی قرار داد. با توجه به سادگی ریاضی و قابلیت استفاده آسان برنامه کامپیوتری ارایه شده، می توان از نتایج آن در شبیه سازی شرایط مختلف بهره بردرای، انتخاب بهینه اندازه لوله ها و نیز پیش بینی نحوه وقوع فشارهای گذرا استفاده نمود. در ضمن می توان تاثیر پارامترهای موثر بر رفتار سیستم را حه در طارحی سیستمهای کنترل و مونیتورینگ خطوط انتقال مورد استفاده قرار می گیرد بررسی نمود. استفاده از چنین مدلهای ریاضی و شبیه سازی کامپیوتری باعث صرفه جویی در انجام آزمونهای عملی می شود که علاوه بر مختل کردن روند بهره برداری مستلزم هزینه های فروان است.

مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله Keywords:

مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Eker I, Grimble MJ, Kara T. Operation and simulation of ...
Pulido-Calvo I, Gutierrez- Estrada J, Asens io-fernandez R. Optimal design ...
Whitesides R. Selecting a centrifugal pump by system analysis. PDH ...
Colebrook, C. F., Tubulent flow in pipes, with particular reference ...
Ertin E, Dean A, Moor M, Priddy K. Dynamic optimization ...
Allemobade A, Jmanson N, Stephenson D. Pump and reservoir system ...
Lucken C, Baran B, Sotelo A. Pump scheduling optimization using ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله" توسط فرزاد ویسی؛ مهرداد شمشادی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خط لوله ، دینامیکی ، سیال ، شبیه سازی ، مدلسازی ، فضای حالت هستند. این مقاله در تاریخ 20 آبان 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2337 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه هزاران کیلومتر از خطوط انتقال در صنایع آب، نفت، گاز و پتروشیمی نیاز به طراحی، تعویض و یا بهسازی دارند، مطالعه خطوط لوله بعنوان جزء اصلی در سیستمهای انتقال سیالات جایگاه ویژه ای دارد. رفتار سیال در خطوط انتقال با توجه به شراط بهره برداری مختلف عموما دینامیکی است. این مسئله خصوصا در شرایطی که میزان مصرف خروجی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدلسازی دینامیکی جریان در خطوط لوله با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.