فرض قانونی «ثروت غیرقابل توضیح»؛ مطالعه تطبیقی نظام حقوقی انگلیس و ایران
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 85
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CSIW-10-1_004
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402
Abstract:
این مقاله به بررسی اماره قانونی نسبتا جدیدی با عنوان Unexplained Wealth Orders (UWRs) می پردازد که میتوان آن را معادل دارایی یا «ثروت غیر قابل توضیح» دانست. به موجب این فرض قانونی که در برخی کشورها از جمله انگلیس پذیرفته شده، شخص به موجب دستور دادگاه ملزم میشود درباره منشا قانونی ثروت و دارایی های خود- که به توجه منابع مالی شناخته شده و قانونی وی هنگفت محسوب میشود- توضیح دهد؛ در غیر این صورت فرض میشود که این اموال و دارایی ها نامشروع است و باید استرداد شوند. مقاله به روش توصیفی- تحلیلی و با استناد به قوانین و رویه قضایی نظام حقوقی ایران و همچنین بررسی برخی روایات موجود، در جهت پذیرش و توسعه این نهاد در نظام حقوقی ایران استدلال میکند و با توجه به داده ها و یافته های پژوهش به ویژه رویه قضایی دادگاههای ویژه اصل (۴۹) قانون اساسی، نشان داده است پذیرش این فرض میتواند یکی از گامهای موثر در زمینه مبارزه جدی با فساد اقتصادی باشد.
Keywords:
مبارزه با فساد اقتصادی , ظرفیت های حقوق مدنی , اماره قانونی نسبی , ثروت غیر قابل توضیح , دادگاه های ویژه اصل (۴۹) قانون اساسی
Authors
سیده ام البنین حسینی
استادیار گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه قم.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :