سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه )

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 170

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ECSAN03_005

Index date: 2 March 2024

ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه ) abstract

دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین و مهمترین منابع آبی و زیست بومی ایران و جهان است که در دهه های اخیر با خشکسالی و کاهش سطح آب مواجه شده است . این مسئله عواقب جبران ناپذیری برای محیط زیست ، اقتصاد و اجتماع منطقه و کشور دارد. بنابراین ، بررسی و پایش وضعیت آبی و هیدرولوژیکی دریاچه ارومیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است . یکی از مولفه های مهم در این زمینه ، بارش است که تاثیر مستقیمی بر جریان ورودی و تبخیر از سطح دریاچه دارد. بارش در حوضه آب ریز دریاچه ارومیه می تواند به روش های مختلف اندازه گیری و تخمین زده شود. یکی از روش های مدرن و کارآمد، استفاده از داده های ماهواره ای است که مزیت هایی مانند پوشش جغرافیایی واحد، دسترسی آسان و هزینه کم دارد. در این مقاله ، ما قصد داریم با استفاده از داده های ماهواره های IMERG ، GLDAS-CLSM و GLDAS-NOAH میزان بارش در این حوضه را تخمین زده و با داده های زمینی مقایسه کنیم . در این تحقیق میزان بارش ماهانه در طی سال میلادی ۲۰۲۲ از مدل های GLDAS و IMERG محاسبه گردید و نتایج حاصل با داده های مشاهداتی زمینی مقایسه شده است . محاسبات نشان می دهد مدل GLDAS_CLSM نسخه ۲.۱ در مقایسه با داده های مشاهداتی دارای MAE=۱۴.۲۶، RMSE=۱۷.۰۲ میلی متر خطا و ضریب همبستگی R۲=۰.۸۶ می باشد. مدل GLDAS_NOAH نسخه ۱/۲ دارای MAE=۱۵.۰۲ ، RMSE=۱۷.۱۶ میلی متر خطا و ضریب همبستگی R۲=۰.۵۳۵ می باشد. داده های مدل IMERG دارای MAE=۴.۶، RMSE=۵.۲۸ میلی متر خطا و ضریب همبستگی R۲=۰.۹۴۸ می باشد. با توجه به محاسبات انجام شده مدل IMERG بهترین عملکرد در تخمین میزان بارش در حوضه دریاچه ارومیه داشته است .

ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه ) Keywords:

تخمین , مدل جهانی داده گواری سطح زمین , بارش ماهانه , .IMERG

ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه ) authors

امیر حاتمی خانقاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه ارومیه

امیر اسدی وایقان

استادیار ، گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه ارومیه

مقاله فارسی "ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه )" توسط امیر حاتمی خانقاهی، دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه ارومیه؛ امیر اسدی وایقان، استادیار ، گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه ارومیه نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی تغییرات محیطی با تاکید بر مدیریت منابع آب در مناطق ساحلی) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تخمین ، مدل جهانی داده گواری سطح زمین ، بارش ماهانه ، .IMERG هستند. این مقاله در تاریخ 12 اسفند 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 170 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین و مهمترین منابع آبی و زیست بومی ایران و جهان است که در دهه های اخیر با خشکسالی و کاهش سطح آب مواجه شده است . این مسئله عواقب جبران ناپذیری برای محیط زیست ، اقتصاد و اجتماع منطقه و کشور دارد. بنابراین ، بررسی و پایش وضعیت آبی و هیدرولوژیکی دریاچه ارومیه از اهمیت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی داده ها بارش GLDAS-CLSM، GLDAS-NOAH و IMERG در مقیاس زمانی ماهانه ( مطالعه موردی : حوضه آب ریز دریاچه ارومیه ) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.