فعالیت ضدباکتریایی عصاره فلوروتانینی جلبک قهوه ای Sargassum tenerrimum و کرم غنی شده با آن در مقابل باکتری های مرتبط با آکنه
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 108
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPB-9-2_002
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402
Abstract:
توجه به ارگانیسم های دریایی به عنوان منبع بالقوه ترکیبات زیست فعال و عوامل دارویی در سال های اخیر افزایش یافته است. پوست بزرگ ترین و سریع ترین اندام در حال رشد بدن انسان است که نقش مهمی در محافظت از بیماری ها و عوامل محیطی دارد. به دلیل سطح بالای آن، این اندام به بیماری های مختلفی از جمله آکنه، درماتیت و غیره حساس است. بنابراین، مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر عصاره فلوروتانینی جلبک قهوه ای و امولسیون حاوی عصاره در برابر ۶ سویه باکتری بیماری زای پوست انجام گرفت. ابتدا محتوای فلوروتانین عصاره با استفاده از معرف فلوروگلوسینول اندازه گیری شد. سپس، فعالیت ضدباکتریایی عصاره و امولسیون آن در برابر ۶ سویه باکتریایی Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Pseudomonas aeruginosa، Bacillus subtilis، Propionibacterium acnes و Staphylococcus epidermidis انجام شد. محتوای فلوروتانین عصاره ۲۹/۰±۹۴/۱۳ بود. نتایج نشان داد که میزان MIC و MBC در باکتری های S. aureus، P. aeruginosa و P. acnes نسبت به باکتری های E. coli،B. subtilis و S. epidermidis کمتر بود که گویای عملکرد بهتر عصاره فلوروتانینی در برابر آن ها است. همچنین، امولسیون حاوی عصاره در برابر باکتری های P. acnes، E. coli، P. aeruginosa و B. subtilis دارای قطر هاله عدم رشد بود. این نتایج نشان می دهد که فرمولاسیون حاوی عصاره فلوروتانین دارای پتانسیل هایی در درمان عفونت های باکتریایی پوستی است.
Keywords:
Authors
عصمت محمدی
دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهاره شعبان پور
استاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری
دانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
وحیده پیام نور
دانشیار گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سلیم شریفیان
استادیار گروه شیلات، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :