بررسی الگو های مقاومت آنتی بیوتیکی در دو باکتری دارای پتانسیل پروبیوتیکی،Lactococcus lactis subsp. cremoris NABRII۶۴ و Lactococcus lactis subsp. cremoris NABRII۶۶ جدا شده از روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 103
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPB-8-1_001
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402
Abstract:
هدف این پژوهش بررسی الگو های فنوتیپی و ژنوتیپی مقاومت آنتی بیوتیکی دو باکتری اسید لاکتیک Lactococcus lactis subsp. cremoris (NABRII۶۴ و NABRII۶۶) دارای پتانسیل پروبیوتیکی جداسازی شده از روده ماهیان قزل آلای رنگین کمان بود. الگوی حساسیت فنوتیپی سویه های مورد بررسی بر اساس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) نسبت به هشت آنتی بیوتیک رایج در پزشکی و دامپزشکی شامل آمپی سیلین، کانامایسین، جنتامایسین، استرپتومایسین، اریترومایسین، کلیندامایسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل بررسی شد. پس از مقایسه مقادیر MIC با مقادیر استاندارد توصیه شده توسط سازمان ایمنی مواد غذایی اتحادیه اروپا (EFSA)، ماهیت مقاومت فنوتیپی مشاهده شده در سویه های باکتریایی به وسیله DNA پلاسمیدی از طریق واکنش زنجیره پلی مرازی (PCR) بررسی شد. نتایج ارزیابی فنوتیپی نشان دهنده مقاومت تتراسایکلینی در هر دو سویه باکتریایی بود (mg/L۴مقاومت آنتی بیوتیکی شامل tet (S)، tet (L)، tet (M)، tet (O)، tet (W) و tet (K) بیانگر حضور ژن های مقاومت tet (S) و tet (M) درDNA پلاسمیدی هر دو سویه باکتریایی بود. این نتایج، مقاومت اکتسابی و حضور دو ژن مقاومت تتراسایکلینی در DNA پلاسمیدی را در دو سویه باکتریایی NABRII۶۴ و NABRII۶۶ نشان داد. با این حال، مطالعات بیشتری به منظور درک ماهیت مکانیسم مقاومت اکتسابی در آینده مورد نیاز است.
Keywords:
: قز ل آلای رنگین کمان , مقاومت آنتی بیوتیکی , مقاومت تتراسایکلینی , DNA پلاسمیدی , Lactococcus lactis
Authors
فائزه مرتضائی
کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
مریم رویان
استادیار منطقه شمال کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
مسلم پورابراهیم
کارشناس آزمایشگاه بخش ژنومیکس، منطقه شمال کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
آریا باباخانی
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :