مقایسه بلوغ فناوری اطلاعات با مدیریت دانش و ارتباط آن در علم اطلاع شناسی به روش مرحله ای نولان در سازمانها و کتابخانه ها (مورد کاوی پژوهشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات )

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 27

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNAHS-6-66_002

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1402

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر مهم ترین مدلهای بلوغ مطرح در حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت دانش در علم اطلاع دانش شناسی مورد مطالعه قرار می دهد. این پژوهش به مقایسه بلوغ فناوری اطلاعات با مدیریت دانش در علم اطلاع شناسی که برای اندازه گیری بلوغ فناوری اطلاعات در سازمانهای ایرانی و کتابخانه ها به شیوه مدل بلوغ مرحله ای نولان در سازمانهای ایرانی (مورد کاوی پژوهشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات ) پیشنهاد می گردد. روش شناسی: روش پژوهش بصورت توصیفی-پیمایشی بوده است. ابزار جمع اوری داده های پیمایشی بر مبنای نوع نمونه گیری تصادفی و ارائه پرسشنامه ساختاریافته بوده است. در این پژوهش با نمونه گیری از روش مورگان با تعداد ۵۸ مولفه برای مقایسه بلوغ فناوری اطلاعات و مدیریت دانش در علم اطلاع و دانش شناسی را در پژوهشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات و سایر سازمانها مورد ارزیابی قرار گرفت. معیار تجزیه و تحلیل پیمایشی بر طرح سیستماتیک استفاده شده، جهت سنجش پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافته ها : این آزمون با اطمینان ۹۵ درصد و خطای ۵ درصد انجام شده است. اطلاعات ۳۲مولفه در سطح پایین تر از میانگین و در سطح ۱ بلوغ (آگاهی) قرار دارند. و همچنین مولفه بلوغ در ۲۶گروه همسان دسته بندی شده اند . گروه در سطح بالاتر از میانگین و در سطح( ۳ بلوغ )فعال قرار دارند. . برای تایید پایایی پرسشنامه نیز محاسبه آلفای کرونباخ انجام گرفت که مقدار آن ۳۰ % بدست آمد و پایایی پرسشنامه تایید شد. درتحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS )نسخه ۰۰ ( و Excel استفاده شد. پس از محاسبه میانگین اهمیت هر یک از مولفه ها و سطح ها، سطح ۲ به عنوان سطح منتخب تعیین شدند. نتیجه گیری: این آزمون مولفه ها به سه دسته کمتر از میانگین (معنادار)، در حدود میانگین (بی معنا) و بیش از میانگین (معنادار) دسته بندی شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که پژوهشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات از نظر بلوغ در سطح دو (آگاهی)قرار دارد که شیوه مرحله ای نولان برای این سازمانها مناسب ترین می باشد.

Keywords:

مدل بلوغ مفهومی , حاکمیت فناوری اطلاعات و مدیریت دانش , مدل بلوغ فناوری اطلاعات در علم اطلاع شناسی و دانش شناسی , روش مرحله ای نولان

Authors

مریم طاهری

دانشجوی دکتری، دانشجوی دکتری گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،دانشگاه پیام نور، ایران

فائزه دلقندی

استادیار علم اطلاعات و دانش شناسی،دانشگاه پیام نور، تهران، ایران