تاثیر جنگل کاری با گونه های اکالیپتوس (Eucalyptus camaldulensis Dehnh.) و بادام کوهی (Amygdalus scoparia Spach.) بر ترسیب کربن و برخی از ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک (مطالعه موردی: پارک جنگلی دشت مازه دهدشت)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 28

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DEEJ-6-15_002

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1402

Abstract:

امروزه گرمایش زمین و تغییر اقلیم ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای به عنوان یکی از مهم ترین چالش های عصر حاضر به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک به شمار می رود. جنگل کاری موثرترین راهکار برای جذب دی اکسیدکربن در بوم سازگان خشکی و کاهش گرمایش زمین است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثرات جنگل کاری با گونه های اکالیپتوس و بادام کوهی روی ترسیب کربن و برخی از خصوصیات خاک در پارک جنگلی دشت مازه دهدشت در جنوب غربی ایران است. به همین منظور نمونه برداری از خاک منطقه، با استفاده از روش منظم تصادفی از اعماق ۰۱۵ و ۱۵۳۰ سانتی متری انجام و پس از اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک شامل درصد رس، شن، سیلت، اسیدیته (pH)، هدایت الکتریکی، فسفر، پتاسیم و کربن آلی در آزمایشگاه، داده ها از روش آزمون مقایسات میانگین متعامد، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ آنالیز شدند. نتایج نشان داد که مقدار ترسیب کربن خاک در منطقه جنگل کاری شده و شاهد به ترتیب برابر ۸/۲۰ و ۷/۸ تن در هکتار بوده است (p<۰.۰۱). همچنین، مقدار ترسیب کربن، کربن آلی و پتاسیم خاک در توده اکالیپتوس بیشتر از توده بادام کوهی بود (p<۰.۰۵). نتایج نشان داد عمق خاک تاثیری روی ترسیب کربن و سایر صفات خاک نداشت. نتایج تجزیه همبستگی نیز نشان داد که بین درصد کربن آلی خاک با صفات رس، سیلت و پتاسیم همبستگی مثبت معنی دار و با شن رابطه منفی معنی دار وجود داشت.

Keywords:

Authors

زهرا روانشادی

دانشگاه یاسوج

سهراب الوانی نژاد

دانشگاه یاسوج

ابراهیم ادهمی

دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :