شناسایی و رتبه بندی مولفه های موثر بر فساد و تخلفات اداری و مالی (مطالعه موردی دو دوره اخیر)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 51

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD09_227

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1402

Abstract:

سازماندهی نیروها و گروه های سازمان یافته مردمی هستند که از طریق عضویت و پذیرش داوطلبانه، ارادی و متعهدانه ی آحاد جامعه در جهت پذیرش و قبول نقش و مسئولیت و مشارکت جدی و فعال در اداره امور محله، شهر یا روستا و شکل دادن به حیات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه خود به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم تشکیل می گردند و با پشتوانه و حمایت قانون مشروعیت می یابند. هدف از تشکیل شوراهای اسلامی، واگذار نمودن امور محلی به اهالی محل و شرکت دادن آنها در تعیین سرنوشت خود می باشد. با تشکیل شوراها نوعی دموکراسی ایجاد می گردد چون اهالی محل هستند که نمایندگان خود را انتخاب می کنند و یقینا انتخاب کنندگان توقعاتی جهت حل و فصل مشکلات خود از انتخاب شوندگان دارند؛ لذا عدم تمرکز و اعمال آن از طریق شوراهای محلی و مردمی تامین کننده خواست و اراده مردم به منزله اعمال و اجرای شیوه خاصی از دموکراسی می باشد. اکثر کشورهای دنیا جهت ثبات حکومت و استحکام قدرت سیاسی خود ترجیح می دهند که مردم را در اداره امور مشارکت داده و اداره مملکت مبتنی بر آرای عمومی باشد یا به تعبیر دیگری هر حکومتی جهت تثبیت خود نیاز به مشروعیت مردمی دارد بنابراین به هر اندازه که فرایند انتخاباتی از مشارکت همگانی و حضور مردمی بیشتری بهره مند باشد و نهادها و مسئولان حکومت برگزیده گروه بیشتری از مردم باشند، بعد مردمی حکومت پررنگ تر خواهد بود و در نتیجه از میزان مشروعیت بالاتری برخوردار می باشد. در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که برآمده از خواست و اراده مردم می باشد نیز شوراهای اسلامی مورد توجه بوده است و می توان مصادیق گوناگونی از شوراها را، از جمله مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای نگهبان و ... را نام برد. شوراهای اسلامی کشور جزء اولین نهادهایی می۔ باشند که بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفتند و ۲۹ روز قبل از آغاز کار مجلس خبرگان،در تدوین قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ به لحاظ اهمیت، قانون شوراهای محلی» در۲/۵/۱۳۵۸تصویب و انتشار یافت.

Keywords:

کلمات کلیدی: فساد.اعضای شورا.شهر شیراز.

Authors

داود هاشمی شیری

۱- کارشناسی ارشد مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شهرداری شیراز، ایران.

فرهاد محمد پور

۲- دانشجو دکترا مهندسی صنایع-برنامه ریزی و مدیریت تولید، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، پردیس مرکز بین المللی کیش، شهرداری شیراز، ایران.

فاطمه شایق

۳- کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی-مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران (فارس)، شهرداری شیراز، ایران.

سید مهدی موسوی

۴- کارشناسی فناوری حمل ونقل شهری، مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان همیاری شهرداری های استان فارس، شهرداری شیراز، ایران.

اسمعیل رحیمی

۵- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، شهرداری شیراز، ایران.