نسبت بصیرت و امنیت دفاعی در اندیشه امام علی (علیه السلام) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) «با تاکید بر خطبه ۲۷ نهج البلاغه»

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 33

This Paper With 29 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISSK-7-28_001

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

Abstract:

شناخت دشمن و نظام فکری حاکم بر ساختار تصمیم گیری و تصمیم سازی آن، مهم ترین مبنای امنیت ساز در طرح ریزی های دفاعی و امنیتی است. در این چارچوب، این پژوهش با تمرکز بر آراء فکری امام علی علیه السلام در خطبه ۲۷ نهج البلاغه و آراء مقام معظم رهبری (حفظه الله)، به تبیین این موضوع می پردازد که عدم شناخت دشمن منجر به عدم شناخت صحیح از سیاست های دشمن، ایجاد غفلت و در نتیجه اشتباه محاسباتی خواهد شد. بنابراین، پژوهش حاضر در پی پاسخ به این سوال است که دشمن شناسی و بصیرت نسبت به آینده نگری دشمن در عصر حاضر، چه الزاماتی را پیش روی قدرت راهبردی دفاعی ج.ا.ایران قرار می دهد؟ بر این اساس، این پژوهش با نگرشی اکتشافی و به صورت توصیفی – تحلیلی در تلاش است تا ضمن تاکید بر ضرورت افزایش بصیرت خواص و عوام نسبت به سیاست های دشمنان، بر لزوم توجه به قدرت رصد و تقابل فضاپایه با هدف افزایش قدرت دفاعی در برابر دشمنان بپردازد.

Authors

مصطفی اسماعیلی

استادیار گروه روابط بین الملل دانشگاه عالی دفاع ملی

علیرضا آزادی

دانشجوی دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الف. منابع فارسی· بیانات در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه ...
  • مشیرزاده، حمیرا .(۱۳۸۸)، تحول در نظریه های روابط بین الملل، ...
  • ب. منابع انگلیسیCordesman, Anthony H. (November ۳۰, ۲۰۱۷). The Other ...
  • نمایش کامل مراجع