عدالت در توزیع جغرافیایی تخت های بیمارستانی استان تهران

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 36

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-23-2_002

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

Abstract:

مقدمه: عدالت در نظام سلامت عبارت است از "موجود بودن کالاها و خدمات سلامت و دسترسی مردم به آنها، استفاده از خدمات سلامت بر اساس نیاز، پرداخت هزینه های خدمات سلامت بر اساس توان مالی و برخورداری از سطح قابل قبول سلامتی". توزیع عادلانه تخت های بیمارستانی نقش بسزایی در دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت دارد و منجر به افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و ارتقای سلامتی مردم می شود. این پژوهش با هدف سنجش عدالت در توزیع جغرافیایی تخت های بیمارستانی استان تهران انجام شد. مواد و روش کار: برای انجام این پژوهش توصیفی و مقطعی از داده های وزارت بهداشت و مرکز آمار ایران استفاده شد. در این پژوهش تمام بیمارستان ها و تخت های بیمارستانی استان تهران مورد توجه قرار گرفت. میزان عدالت در توزیع تخت های بیمارستانی استان تهران با استفاده از منحنی لورنز و ضریب جینی در نرم افزار اکسل محاسبه شد. یافته ها: جمعیت استان تهران برابر با ۱۳,۲۶۷,۶۳۷ نفر بود. تعداد ۱۵۸ بیمارستان با ۲۵,۸۶۶ تخت فعال در این سال در استان تهران وجود داشت (تعداد ۱/۲ بیمارستان به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و ۱/۹ تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر جمعیت). بیشترین تعداد تخت بیمارستانی به ازای جمعیت مربوط به شهرستان های تهران، ورامین و فیروزکوه بود. حدود ۹۰ درصد بیمارستان ها و ۹۵ درصد تخت های بیمارستانی استان تهران در شهرستان تهران بود. ضریب جینی توزیع تخت های بیمارستانی در شهرستان های استان تهران برابر با ۰/۲۹۹ بوده است. نتیجه گیری: توزیع تخت های بیمارستانی در استان تهران با استفاده از شاخص جینی نسبتا عادلانه است. تخصیص عادلانه منابع سلامت به ویژه در شهرهای کم برخوردار استان برای دستیابی به هدف عدالت در سلامت ضروری است.

Authors

علی محمد مصدق راد

School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

حامد دهنوی

School of Health and Paramedicine, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran

علیرضا دررودی

School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mosadeghrad AM. A practical model for health policy making and ...
  • https://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/ [Access date ۲۰/۰۴/۲۰۲۰]Mosadeghrad AM, Parsaeian M, Hedayati P. Organizational ...
  • نمایش کامل مراجع