بررسی رابطه ی ویژگی های جمعیت شناختی با شدت علائم جسمانی در مهاجران ایرانی ساکن آلمان
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 10، Issue: 1
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 143
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHCM-10-1_003
Index date: 7 April 2024
بررسی رابطه ی ویژگی های جمعیت شناختی با شدت علائم جسمانی در مهاجران ایرانی ساکن آلمان abstract
مقدمه و هدف: مهاجران بیشتر در معرض تجربه ی اختلال علائم جسمانی قرار می گیرند؛ زیرا آن ها اغلب وقایع آسیب زا و استرس زایی را قبل و پس از مهاجرت تجربه می کنند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط ویژگی های جمعیت شناختی با شدت علائم جسمانی مهاجران ایرانی ساکن آلمان انجام شد.
روش کار: این پژوهش مطالعه ای توصیفی هم بستگی و مقطعی بود که برای بررسی رابطه ی بین ویژگی های جمعیت شناختی و شدت علائم جسمانی مهاجران ایرانی ساکن آلمان در تابستان سال ۱۴۰۲ انجام شد. در این مطالعه، ۲۵۳ نفر از مهاجران ایرانی ساکن آلمان از طریق تکمیل پرسش نامه ی آنلاین مشارکت کردند. پرسش نامه شامل دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی (شامل سن، جنسیت، وضعیت تاهل، تحصیلات، شغل، تلسط به زبان انگلیسی و آلمانی، نحوه ی مهاجرت و مدت زمان اقامت) و پرسش نامه ی پانزده سوالی علائم جسمانی مستخرج از پرسش نامه ی سلامت بیمار اشپیتزر و همکاران (۱۹۹۹) بود. داده های به دست آمده از طریق نرم افزار SPSS ۲۶ و با استفاده از آمار توصیفی و روش رگرسیون گام به گام تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: شرکت کنندگان شامل ۱۵۵ نفر زن و ۹۸ نفر مرد، دارای میانگین سنی ۱۵/۳۵ و انحراف معیار ۹۵/۶ بودند. میانگین علائم جسمانی در گروه های زنان (۹۷/۸)، طلاق گرفته ها (۹/۱۰)، تحصیلات دیپلم و کمتر (۳۳/۹)، افراد بیکار (۳۹/۹)، افراد مسلط به زبان انگلیسی در حد پایه (۷۵/۹) و آلمانی (۹۶/۹)، مهاجرت از طریق پناهندگی (۹۱/۹) و مدت اقامت شش ماه (۸۹/۸) از سایرگروه ها بالاتر بود. مدل رگرسیونی مورد بررسی در پنج گام، متغیر های تلسط به زبان آلمانی، جنسبت، تسلط به زبان انگلیسی، نحوه ی مهاجرت و تاهل را برای پیش بینی شدت علائم جسمانی شناسایی کرد. ضریب هم بستگی چندگانه ۶۳/۰ و ضریب تعیین (R۲) نیز ۴۰/۰ به دست آمد که بیانگر این است که ویژگی های جمعیت شناختی می توانند ۴۰ درصد از تغییرات علائم جسمانی مهاجران را تبیین کنند.
نتیجه گیری: توجه به ویژگی های جمعیت شناختی افراد در مطالعه و درمان علائم جسمانی امری ضروری محسوب می شود. در نظر گرفتن پیشینه ی فردی و اجتماعی و وضعیت کنونی فرد مهاجر، مبنایی برای هدایت بهتر خدمات بهداشتی و درمانی خواهد بود.
بررسی رابطه ی ویژگی های جمعیت شناختی با شدت علائم جسمانی در مهاجران ایرانی ساکن آلمان Keywords:
Demographic characteristics , Iranian immigrants , Somatic symptoms , علائم جسمانی , مهاجران ایرانی , ویژگی های جمعیت شناختی
بررسی رابطه ی ویژگی های جمعیت شناختی با شدت علائم جسمانی در مهاجران ایرانی ساکن آلمان authors
افسانه سادات سیدحسینی
Ph.D. Student of Psychology, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Alzahra University, Tehran, Iran
اعظم فرح بیجاری
Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Alzahra University, Tehran, Iran
شقایق زهرایی
Alzahra University
آزاده طاولی
Alzahra University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :