نقش پایبندی به اقدامات پیشگیرانه ( استفاده از ماسک، شست و شوی دست ها و رعایت فاصله اجتماعی) در کاهش ابتلا به ویروس کووید - ۱۹: یک مطالعه مورد شاهدی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 37

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-10-4_005

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1403

Abstract:

هدف جدی ترین تهدید سلامت بشر در حال حاضر، شیوع بیماری نوظهور کووید - ۱۹ است که به دلیل انتشار سریع در جهان، توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان نگرانی بین المللی مطرح شد. با توجه به اهمیت موضوع، این مطالعه با هدف ارزیابی منشا احتمالی آلودگی به ویروس کرونا در مبتلایان به کووید - ۱۹ جهت استفاده در برنامه ریزی و آموزش در سیستم بهداشت و درمان انجام گرفت. روش ها در این مطالعه مورد شاهدی منشا آلودگی به ویروس کرونا، در افراد مشکوک دارای علائم یا بدون علائم مراجعه کننده به مراکز نمونه گیری با لحاظ کردن نتیجه مثبت و منفی تست پی سی آر مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از طریق مصاحبه با استفاده از پرسش نامه گردآوری شد. تحلیل داده ها با رگرسیون لجستیک و استفاده از نرم افزار STATA نسخه ۱۴ انجام شد. یافته ها در مجموع ۲۹۸ نفر (۱۴۳ نفر شاهد و ۱۵۵ نفر مورد) مورد مطالعه قرار گرفتند. شانس مثبت شدن تست پی سی آر در افراد با شرایط عدم رعایت فاصله اجتماعی، عدم استفاده از ماسک و عدم رعایت بهداشت دست ها به ترتیب ۳۷/۱۱، ۹/۰۴۲ و ۱۴/۵۰ برابر بیشتر از افرادی بود که این پروتکل ها را رعایت می کردند (P<۰/۰۰۱) .  نتیجه گیری با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان گفت مهم ترین و موثرترین روش برای کنترل این بیماری جلوگیری از انتشار ویروس با مدیریت تلفیقی یعنی استفاده از چندین روش پیشگیرانه (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و رعایت بهداشت دست ها) با مشارکت و همکاری جامعه و نهادهای دولتی است.

Authors

فاطمه شاهی

Department of Health Education and Health Promotion, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

حمید رضا فرخ اسلاملو

Reproductive Health Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

الهام داوطلب اسماعیلی

Road Traffic Injury Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

حسین عزیزی

Women's Reproductive Health Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

هادی فرید سلطانی

Department of Computer Engineering, Islamic Azad University, Tabriz Branch, Tabriz, Iran.

قاسم یادگارفر

Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :