بررسی اثربخشی کورکومین و نانوکورکومین در بهبود ضایعات پریودنتال بیماران مبتلا به دیابت: مرور سیستماتیک

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 49

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-16-1_005

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1403

Abstract:

مقدمه: بیماری التهابی لثه پنجمین عارضه شناخته شده بیماری دیابت است که علاوه بر مشکلات دهان و دندان، می­تواند بر کنترل قند خون نیز تاثیرگذار باشد. درمان موجود در حال حاضر، شامل جراحی لثه است که از درمان­های تهاجمی دشوار در بیماران دیابتی است. هدف ما در این مطالعه مرور بررسی اثربخشی کورکومین و نانوکورکومین در بهبود ضایعات پریودنتال در بیماران مبتلا به دیابت است. روش کار: در این مطالعه مروری سیستماتیک، چهار پایگاه اسکوپوس، پابمد، wos و گوگل اسکولار بدون محدودیت زمان و زبان تا ماه سپتامبر ۲۰۲۳ جست وجو شدند. جست وجو با استفاده از کلیدواژه های MeSH و کلمات متنی مرتبط با «کورکومین»، «ضایعات پریودنتال» و «دیابت» در عنوان و چکیده مقالات انجام شد. عناوین و چکیده ها و متن کامل مطالعات برای یافتن مطالعات واجد شرایط بررسی شد. مقالات پژوهشی اصیلی وارد مطالعه شدند که به بررسی اثر کورکومین یا نانوکورکومین بر شاخص­های بهبود ضایعات پریودنتال در نمونه­های دیابتیک انسانی یا حیوانی پرداخته بودند. مقالات گزارش کوتاه و مطالعات مروری حذف شدند. یافته ها: در نهایت، ۱۰ مطالعه واجد شرایط وارد این مرور سیستماتیک شدند. نتایج مطالعات نشان داد که کورکومین و نانوکورکومین با توجه به اثرهای آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی، می­توانند باعث کاهش رادیکال­های آزاد و همچنین، فاکتور­های التهابی مانند اینترلوکین­ها و متالوپروتئینازها و کلاژنولیتیک­ها شوند و به این ترتیب، موجب بهبود التهاب لثه در بیماران دیابتی به تنهایی یا درکنار روش­های تهاجمی مانند جرم گیری شوند. نتیجه گیری: به نظر می­رسد که کورکومین و نانوکورکومین ممکن است در کاهش التهاب لثه و کاهش تحلیل استخوان در بیماران دیابتی موثر باشند. بااین حال، برای دستیابی به نتیجه­گیری قابل اعتماد، مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

Authors

امیرحسین مجبوری یزدی

D.D.S, School of Dentistry, North Khorasan, University of medical Sciences, Bojnourd, Iran

مرضیه محمودی منش

Esfarayen Faculty of Medical Science, Esfarayen, Iran

شیما عبداللهی

Department of Nutrition, School of Public Health, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

مهدی حارث آبادی

Instructor of Community Health Nursing, Department of Nursing, School of Nursing and, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

مریم یزدانی

Nurse, Imam Reza Hospital, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

آذر شکری

Vector-borne Diseases Research Center, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

یاسمن آل یاسین

Department of Periodontics, School of Dentistry, North khorasan University of Medical Science, Bojnourd, Iran

فاریا جعفرزاده

Department of Internal Medicine, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :