بررسی ارتباط خستگی و بارمراقبتی در مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به آلزایمر شهر بیرجند: یک مطالعه مقطعی
Publish place: Journal of Gerontology، Vol: 8، Issue: 3
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 110
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-8-3_009
تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1403
Abstract:
مقدمه: افزایش شیوع بیماری آلزایمر از جمله پیامدهای دوران سالمندی است. این افراد با توجه به اختلال در شناخت، رفتار و عملکرد برای انجام فعالیت های روزانه زندگی وابسته به دیگران هستند. تنوع و شدت نقش های مراقبتی منجر به مشکلات روانی (اضطراب، خستگی و افسردگی) و افزایش بار مراقبتی در مراقبان می گردد. به همین دلیل این پژوهش با هدف بررسی ارتباط خستگی و بارمراقبتی مراقبین سالمندان مبتلا به آلزایمر شهر بیرجند انجام شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی بوده و جامعه آماری آن را تمامی مراقبین سالمندان مبتلا به آلزایمر شهر بیرجند در سال ۱۳۹۸ شامل شد. ۱۵۰ نفر از مراقبین بیماران مبتلا به آلزایمر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس مقیاس تجدیدنظر شده خستگی پایپر و سیاهه بار مراقبتی زاریت توسط مراقبین به صورت مصاحبه و خودگزارش دهی تکمیل شدند. دادههای با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافتهها: در مطالعه حاضر میانگین و انحراف معیار سنی افراد تحت مطالعه ۰۳/۷ ± ۱۳/۵۱ بود که (۳/۶۳ %) ۹۵ مراقبین زن و اکثریت مراقبین(۴۸.۸) ۶۷ خانه دار بودند. یافته ها نشان داد که بین خستگی و بارمراقبتی مراقبین رابطه مثبت و معناداری وجود دارد(۰۱/۰>P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که ۷/۵۵ درصد واریانس بار مراقبتی به وسیله ابعاد خستگی تبیین میشود.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان میدهد که خستگی نقش مهمی در پیشبینی بار مراقبتی مراقبین سالمندان مبتلا به آلزایمر دارند.
Keywords:
Authors
سیده مهدیه خواستار
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences
نرگس ارسلانی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences
کیان نوروزی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences
مهدی نوروزی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences
محمد رحیم خانی
Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :