جامعه شناسی گونه های گیاهی آبزی آوندی رودخانه های نیمه گرمسیری مارون و خیر آباد در محدوده بهبهان، استان خوزستان
Publish place: Aquatic Ecology، Vol: 13، Issue: 4
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 110
This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JAEJ-13-4_004
Index date: 17 April 2024
جامعه شناسی گونه های گیاهی آبزی آوندی رودخانه های نیمه گرمسیری مارون و خیر آباد در محدوده بهبهان، استان خوزستان abstract
مدیریت و بهره برداری بهینه از اکوسیستم های رودخانه ای مستلزم شناخت دقیق اجزای اصلی آن بویژه گیاهان و جوامع گیاهان آبزی است. در این راستا پوشش گیاهان آبزی دو رودخانه مارون و خیرآباد در استان خوزستان با پیمایش در امتداد ترانسکت های طولی و عرضی در ۱۲ مکان مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. جوامع گیاهی بر اساس فرم رویشی گونه های غالب مشخص و شرایط رویشگاهی آن ها یادداشت گردید. در مجموع ۳۶ گونه گیاه آبزی از ۱۷ تیره گیاهی شناسایی شدند که ۲۰ گونه از آن از عناصر مشترک نواحی رویشی ایران تورانی، خزری و خلیج عمانی بودند. تیره های اویارسلام (Cyperaceae)، گندمیان (Poaceae) و اوواش (Potamogetonaceae) به ترتیب دارای بیشترین تعداد گونه در بین تیره های شناسایی شده بودند. گیاهان نم پسند، پای آبی و غوطه ور نیز به ترتیب بیشترین تعداد گونه در هر فرم رویشی را به خود اختصاص دادند. در مجموع ۶ جامعه از گیاهان آبزی شناسایی گردید که جوامع پده (Populus euphratica Olivier) و گز (Tamarix passerinoides Delile) از گیاهان نم پسند، جوامع نی (Phragmites australis (Cav.) Steud.)، لوئی (Typha domingensis Pers.)، و پیزر (Schoenoplectus litoralis (Schrad.) Palla) از گیاهان پای آبی و جامعه اوواش (Potamogeton nodosus Poir.) از گیاهان غوطه ور بودند. جوامع نم پسند در خاکهای شنی، جوامع پای آبی در بسترهایی با رسوبات نرم و عمیق و با سرعت جریان متوسط تا آرام و جوامع غوطه ور در بسترهایی با رسوبات نرم و عمیق، جریان های بسیار آرام و در حمایت گیاهان پای آبی رویش داشتند.
جامعه شناسی گونه های گیاهی آبزی آوندی رودخانه های نیمه گرمسیری مارون و خیر آباد در محدوده بهبهان، استان خوزستان Keywords:
جامعه شناسی گونه های گیاهی آبزی آوندی رودخانه های نیمه گرمسیری مارون و خیر آباد در محدوده بهبهان، استان خوزستان authors
جواد پوررضائی
Behbahan Khatam Alanbia University of Technology