سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شرایط فیزیکوشیمیایی تبلور براساس ترکیب زوج آمفیبول-پلاژیوکلاز در توده گرانیتوئیدی گودحوض (سیاه کوه)، بافت، کرمان

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 83
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJPU-14-4_001

Index date: 6 May 2024

شرایط فیزیکوشیمیایی تبلور براساس ترکیب زوج آمفیبول-پلاژیوکلاز در توده گرانیتوئیدی گودحوض (سیاه کوه)، بافت، کرمان abstract

توده گرانیتوئیدی گودحوض به سن ژوراسیک پیشین (حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش) به شکل یک استوک کشیده با راستای کلی جنوب خاوری- شمال باختری در نوار دگرگونی- ماگمایی نوع آندی سنندج- سیرجان در استان کرمان قرار دارد. سنگ های سازنده توده شامل دیوریت/کوارتزدیوریت، مونزونیت/کوارتزمونزونیت، گرانودیوریت، گرانیت و آلکالی گرانیت با بافت کلی دانه ای متوسط تا درشت دانه و گاهی گرانوفیری، پرتیتی، گرافیک و میرمکیتی هستند. کانی های اصلی سازنده این سنگ ها در نمونه های مافیک- حدواسط شامل کلینوپیروکسن، آمفیبول و پلاژیوکلاز، و در نمونه های حدواسط- فلسیک شامل، آمفیبول، بیوتیت، پلاژیوکلاز، آلکالی فلدسپار و کوارتز هستند. از کانی های فرعی می توان به زیرکن، آپاتیت، کانی-های اپک و اسفن و از کانی های ثانویه می توان به اورالیت، کلریت، اپیدوت، کلسیت، سریسیت و کانی های رسی اشاره کرد. از شیمی کانی های آمفیبول و فلدسپار به عنوان سازندگان اصلی و مهم نمونه های حدواسط- فلسیک برای بررسی شرایط فیزیکوشیمیایی تبلور در این توده استفاده شده است. آمفیبول های این سنگ ها از نوع کلسیک، با ترکیب غالب هورنبلند، اکسیدان و متعلق به سری ماگمایی کالکوآلکالن مناطق فرورانش هستند. ترکیب فلدسپارها نیز از الیگوکلاز (Ab۹۷.۵۰An۱.۵۰Or۱) تا لابرادوریت (Ab۳۹An۶۰.۵۰Or۰.۵۰) متغیر است. برآوردهای دمافشارسنجی براساس زوج آمفیبول- پلاژیوکلاز با روش های مختلف بیانگر میانگین دماهای ۷۴۲ تا ۷۶۹ درجه سانتی گراد در فشارهای ۲ تا ۸/۲ کیلوبار منطبق بر فشارهای اعماق ۵ تا ۷ کیلومتری برای توقف تبادل عناصر و برقراری تعادل در کانی ها و جایگزینی نهایی این توده در پوسته هستند. همچنین فوگاسیته اکسیژن ماگما در زمان تبلور در آشیانه ماگمایی بالا بوده است (logfO۲≈-۱۳).

شرایط فیزیکوشیمیایی تبلور براساس ترکیب زوج آمفیبول-پلاژیوکلاز در توده گرانیتوئیدی گودحوض (سیاه کوه)، بافت، کرمان Keywords:

شرایط فیزیکوشیمیایی تبلور براساس ترکیب زوج آمفیبول-پلاژیوکلاز در توده گرانیتوئیدی گودحوض (سیاه کوه)، بافت، کرمان authors

محبوبه عرب زاده بنی اسدی

دانشجوی دکتری، دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران،

حبیب اله قاسمی

شاهرود- بلوار دانشگاه- دانشگاه صنعتی شاهرود- دانشکده علوم زمین

ساموئل انگیبوست

استاد، دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران،

مهدی رضایی کهخایی

دانشیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه لیون، فرانسه،

کلوتیده مینائرت

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زمین شناسی، دانشگاه لیون، فرانسه،