ارتباط امید به زندگی با بهزیستی روانی دانشجویان در دوران کرونا سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 29

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSYJ-7-31_008

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1403

Abstract:

پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط امید به زندگی با بهزیستی روانی دانشجویان در دوران کرونا در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر شامل ۸۳ نفر از دانشجویان ترم آخر روان شناسی دانشگاه یادگار امام خمینی (ره) ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود که بر اساس جدول مورگان ۶۸ نفر (۶۱ زن و ۷ مرد) از میان آنان به عنوان نمونه به صورت دردسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه امید به زندگی میلر (MHS) و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (RSPWB) به عنوان ابزارهای پژوهش استفاده گردید. روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن ۲۶ استفاده شد. ضمن بررسی فرض نرمال بودن داده ها با توجه به روش پژوهش که همبستگی بود از آزمون همبستگی پیرسون در جهت تایید یا رد فرضیه های پژوهش استفاده شد. نتایج آزمون پیرسون نشان داد که بین امید به زندگی با بهزیستی روانی و ابعاد آن در دانشجویان در دوران کرونا سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ با احتمال ۹۹% ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (۰۱/۰P<). با توجه به نتایج پژوهش توصیه می شود کارگاه های آموزشی که در خصوص ارائه راهکارهایی همراه با آموزش مفاهیم و ابعاد امید به زندگی به ارتقاء آن و تبیین عوامل موثر بر آن، سبب افزایش سطح بیشتر امید به زندگی و بهزیستی روانی دانشجویان می شوند، برگزار شود.

Authors

زهرا سعیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروارگانیسم های بیماری زا، دانشکده علوم نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

سعید سعیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.