مقایسه الکتروآنسفالوگرافی کمی ارتباطات عصبی در کودکان ۶ تا ۱۳ ساله دارای اختلال طیف اتیسم و کودکان طبیعی
Publish place: Cognitive psychology، Vol: 9، Issue: 3
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 101
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPKH-9-3_003
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
Abstract:
شواهد حاصل از مطالعات عصب شناختی نشان میدهد که علائم اصلی اختلال طیف اتیسم نظیر نقص در برقراری ارتباط اجتماعی، گفتار، رفتارهای تکراری و غیره با نابهنجاری ارتباطات عصبی در ارتباط است. تاکنون مطالعات زیادی در خصوص چگونگی ارتباطات عصبی گروه دارای اختلال طیف اتیسم با روش های مختلف صورت گرفته است. در این میان، الکتروآنسفالوگرافی یک ابزار کارا و غیرتهاجمی است که فعالیت الکتریکی مغز را ثبت میکند و کمک میکند تا بتوان اطلاعاتی از ساختار ارتباطات عصبی و کارکردهای شناختی به دست آورد. از این رو، در این پژوهش سعی بر این است تا با استفاده از شاخص کوهرنس در الگوهای الکتروآنسفالوگرافی کمی، به مقایسه چگونگی عملکرد ارتباطات عصبی کودکان دارای اختلال طیف اتیسم و کودکان طبیعی پرداخته شود. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقایسه ای میباشد. جامعه آماری پژوهش تمامی کودکان ۶ تا ۱۳ ساله مبتلا به اختلال طیف اتیسم مراجعه کننده به کلینیک مهراز اندیشه واقع در شهر شیراز بودند. از این میان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۱۵ کودک(۴ دختر و ۱۱ پسر) دارای اختلال طیف اتیسم انتخاب شدند و با ۱۵ کودک طبیعی که بر اساس جنسیت و سن تقویمی با گروه آزمایش همتا شدند مورد مقایسه قرار گرفتند. داده های به دست آمده از الکتروآنسفالوگرافی کمی نشان میدهد که تفاوت معناداری میان ارتباطات عصبی (میاننیمکرهای) بین دو گروه وجود دارد. بدین صورت که کوهرنس امواج دلتا(۰۵/۰p<) و تتا(۰۵/۰p<) در ناحیه پیشپیشانی، تتا(۰۵/۰p<) و آلفا(۰۵/۰p<) در ناحیه مرکزی، تتا(۰۰۱/۰p<)، آلفا(۰۰۱/۰p<) و بتا(۰۰۱/۰p<) در ناحیه پس سری و در نهایت دلتا(۰۰۱/۰p<)، تتا(۰۰۱/۰p<) و آلفا(۰۵/۰p<) در ناحیه گیجگاهی مبتلایان به اختلال طیف اتیسم بیشتر بود. نتایج کمی به دست آمده از پژوهش حاضر حاکی از وجود نقص در ارتباطات عصبی کودکان دارای اتیسم است و فرضیه وجود نابهنجاری در ارتباطات عصبی آنها را تایید میکند. بنابراین، با تکیه بر این یافته ها میتوان از الگوی ارتباطات شبکه ای در مغز به عنوان شاخصی مناسب در بررسی و شناخت اختلال طیف اتیسم استفاده کرد و با ایجاد تغییر در الگوی امواج مغزی به پیشرفت مداخلات بالینی برای این گروه و درمان آن ها کمک کرد.
Keywords:
Autism Spectrum Disorder , Coherence , Quantitative Electroencephalography , Disrupted Cortical Connectivity , Typically Developing Children , اختلال طیف اتیسم , کوهرنس , الکتروآنسفالوگرافی کمی , ارتباطات از هم گسسته مغزی , کودکان طبیعی
Authors
احمد اژدرلو
Islamic Azad University of FiroozAbad Branch
مریم طبیعی
Shiraz University
محمد اژدرلو
Islamic Azad University of Marvdasht Branch
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :