ارزیابی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی و کیفیت زندگی کاری در پرسنل شاغل در شرکت ملی حفاری ایران

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 34

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JOHE-10-4_004

تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1403

Abstract:

چکیده                                                                                                                                     سابقه و هدف: از ویژگیهای سازمان سالم آن است که سلامت جسمی و روانی کارکنان آن به همان اندازه مورد توجه و علاقه ی مدیریت سازمان قرار گیرد که تولید و بهره وری مورد تاکید قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی و کیفیت زندگی کاری در پرسنل شاغل در شرکت ملیحفاری ایران انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع آمیخته (کیفی کمی) و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه ی آماری تحقیق در بخش کیفی، شامل تمام کارمندان خبره ی شاغل در شرکت ملی حفاری ایران بود. حدود ۲۰ نفر به روش اشباع نظری بدین منظور انتخاب شدند. در بخش کمی، از بین ۱۹۰۰۰ نفر، تعداد ۳۸۵ نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار سنجش وضعیت فرسودگی شغلی و کیفیت زندگی کاری پرسش نامه ی استاندارد مسلش (۱۹۸۱) و کیفیت زندگی کاری والتون (۱۹۷۳) بود که پایایی آن با روش آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد شدت خستگی هیجانی ۴/۲۹ درصد، مسخ شخصیتی ۶/۴۹ درصد و عدم کفایت شخصی ۶/۱۷ درصد بود. همچنین، وضعیت مولفه ی کیفیت زندگی کاری در کارکنان شرکت ملی حفاری ایران در پرداخت منصفانه و کافی ۹۹۱/۰±۴۸/۳، محیط ایمن و بهداشتی  ۰۲۱/۰±۵۲/۳، تامین فرصت رشد ۱۸۴/۰±۱۵/۳،  قانون گرایی  در سازمان  ۱۲۵/۰±۱۹/۳،  وابستگی اجتماعی زندگی کاری ۴۰۳/۰±۵۹/۳، فضای کلی زندگی ۷۸۶/۰±۱۸/۳، یکپارچگی و انسجام اجتماعی ۶۵۴/۰±۰۶/۳ و توسعه ی قابلیت های انسانی  ۳۶۸/۰±۲۶/۳ است. به علاوه، تحلیل رگرسیون نشان داد که فرسودگی شغلی بر کیفیت زندگی کاری پرسنل شاغل در شرکت ملی حفاری ایران تاثیری منفی دارد. نتیجه گیری: وابستگی اجتماعی به زندگی کاری یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی کاری است و عوامل فردی از جمله عواملی هستند که میتوانند فرسودگی شغلی را در محیط کار تقویت کنند.

Keywords:

Iran's National Drilling Company , Job burnout , Quality of work life , فرسودگی شغلی , کیفیت زندگی کاری , شرکت ملی حفاری ایران

Authors

مسعود محمدی

دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Sotoodeh Ghorbani S, Soori H. Relationship between Job Burnout and ...
  • Chaghadaki H, Aghabakshi H, Qibit, F. The effect of part-time ...
  • Fallah R, Farhadi S, Amini K, Mohajeri M. Prevalence of ...
  • Ofordile C. Burnout amoung human services providers in Nigeria. Sustainable ...
  • Maslach C. Job Burnout: New direction in research an intervention. ...
  • Leitão J, Pereira D, Gonçalves Â. Quality of work life ...
  • Kheirandish, M., Khamehchi, H., Pashootanizadeh, H. A Model of Quality ...
  • Grote G, Guest D. The case for reinvigorating quality of ...
  • Zhang Y, Liu XL, Wei TD, Lan YJ. [Relationship of ...
  • نمایش کامل مراجع