بررسی تاثیرروشهای مختلف کاربرد کودسولفات منیزیم و رقم برعملکردواجزای عملکرد عدس درشرایط اقلیمی خرم آباد
Publish place: 11th Iranian Crop Science congress
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 589
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0004
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
Abstract:
به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف کاربرد سولفات منیزیم و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس در شرایط اقلیمی خرم آباد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. در این طرح عامل اول، شش روش کاربرد کود (خاک کاربرد، محلول پاشی، آغشته نمون بذر به کود، کاربرد توأم خاکی و محلول پاشی و روش توأم تلقیح بذر و محلول پاشی و تیمار شاهد) می باشد. عامل دوم رقم، در دو سطح شامل ارقام گچساران و Filip-92-12L بود. طبق نتایج تجزیه واریانس، عامل رقم تنها بر ارتفاع بوته و وزن هزار دانه تاثیر معنی داری داشت (05/0= ) . همچنین تاثیر روش های کاربرد سولفات منیزیم بر عملکرد دانه ، تعداد غلاف در بوته، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت (01/0= ) و بر ارتفاع بوته (05/0= ) معنی دار بود. در بین روش های کاربرد کود، حداکثر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک با روش خاک کاربرد، و حداکثر وزن هزار دانه، تعداد غلاف و ارتفاع بوته با روش خاک کاربرد + محلول پاشی به دست آمد، همچنین حداکثر شاخص برداشت با تیمار تلقیح بذر به دست آمد عملکرد دانه با تعدادغلاف دربوته و عملکرد بیولوژیک همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد روش خاک کاربرد کود سولفات منیزیم و رقم Filip-92-12L جهت دستیابی به عملکرد دانه بالا مناسب ترین تیمار می باشد.
Keywords:
سولفات منیزیم , ارقام عدس و روش های کاربرد کود
Authors
راحله رهام
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
خسرو عزیزی
استادیاران دانشگاه لرستان
محمد یعقوبی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :