امکان تغییر پذیری فطرت
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 77
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_NJJZ-4-121_002
Index date: 25 May 2024
امکان تغییر پذیری فطرت abstract
از بنیادی ترین نظریات موجود در انسان شناسی اسلامی «فطرت» است. اسلام با معرفی فطرت به عنوان امری غیراکتسابی، عمومی و ثابت که بر محور توحید قرار دارد، یکی از اصلی ترین مبانی مورد نیاز انسان شناسی را تبیین کرده است که می تواند پایه و اساس سایر نظریات باشد. در مقاله حاضر، امکان ثبات یا تغییر فطرت در قالب سه فرض بررسی شده است: تغییر فطرت، ثبات فطرت و بالفعل بودن آن و ثبات فطرت و بالقوه بودن آن. هر یک از مفروضات گفته شده، مبانی مختلفی با خود به همراه خواهد داشت و اصول، هدف و روش متفاوت و به تبع آن، سهم مسوولیت متفاوتی بر شانه نظام تعلیم و تربیت قرار خواهد داد. هرچند فطرت به عنوان امری ذاتی انسان شناخته می شود، اما ارتباط و تاثیرپذیری آن از محیط قابل انکار نیست، به صورتی که برای بروز و شکوفایی فطرت نیاز به محیطی موافق با آن است و محیط مخالف فطرت نیز می تواند امکان خاموشی آن را به همراه داشته باشد.
امکان تغییر پذیری فطرت Keywords:
امکان تغییر پذیری فطرت authors
فرشته زارعی
دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه الزهرا(س)، دانش آموخته سطح دو جامعه الزهرا(س) و همیار پژوهش طرح تربیت پژوهشگر پژوهشگاه حضرت معصومه(س)
طاهره ماهروزاده
استادیار گروه علوم قرآن و حدیث موسسه آموزش عالی بنت الهدی