واکنش زراعی گیاه چاودار(Secale cereale L.) به بهره برداری دو منظوره درشرایط متفاوت تراکم بوته و کود نیتروژن

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 685

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0023

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

Abstract:

استفاده دو منظوره از برخی غلات مانند چاودار به عنوان تولید دانه و علوفه در یک فصل زراعی در اغلب مناطق مستعد دنیا رایج می باشد. در این خصوص یک آزمایش مزرعه ای در سال 85 در کرمانشاه به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد که شامل تیمارهای تراکم بوته (500، 400 و 600 بوته در متر مربع)، برداشت علوفه ای و استفاده از کود سرک نیتروژن بود. در این رابطه تفاوت معنی داری در بیوماس و عملکرد دانه در تراکم های مختلف مشاهده نگردید، اما برداشت علوفه توانسته بود در حدود 25% عملکرد دانه را نسبت به شاهد کاهش دهد. همچنین شاخص برداشت نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفته و تغییر محسوسی نداشت . تعداد خوشه در واحد سطح تحت تاثیر کلیه تیمارها قرار گرفت، به طوری که با بالا رفتن تراکم، این تعداد افزایش و در شرایط برداشت علوفه، نسبت به شاهد کاهش معنی دار یافت. بیشترین تعداد دانه در خوشه در تراکم های بالا بدست آمد و مصرف کود سرک تاثیر معنی دار بر ارتفاع بوته چاودار داشت برداشت علوفه تاثیر قابل توجه برکاهش ارتفاع بوته و خوشه داشت و به میزان بیش از8درصد نسبت به شاهد کاهش ارتفاع ایجاد شده بود دربرهمکنش معنی دارتیمارها بیشترین عملکرد دانه درتیمار تراکم 600 بدون برداشت سبز و نیز بیشترین وزن هزاردانه درتیمار تراکم 400 همراه کود سرک حاصل گردید درمجموع گیاه چاودار واکنش نسبتا مناسب به شرایط ابو هوایی منطقه از خود نشان داد و گرچه درشرایط تنشی کاهش محسوس درعملکرد دانه داشت اما ازثبات عملکرد بیوماس خوبی برخوردار بود.

Keywords:

بهره برداری دو منظوره , تراکم بوته , چاودار , عملکرد , نیتروژن

Authors

سیروس منصوری فر

استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - Mansourifar, C., Modarres sanavi, S. A. and Jalali- Honarmand, ...
  • _ Mazaheri- Laghab, H. Barati, K.. Rezaei, A. and Asadian, ...
  • - Muldoon, D. K. 1985. Simulation of the effec of ...
  • - Papanov, I. A., Lebedinski, S. and Koshkin, E I. ...
  • نمایش کامل مراجع