مروری دامنه ای بر گستره ادبیات مروری در مدیریت پروژه و ساخت

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 32

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSEC-11-3_002

تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1403

Abstract:

مطالعه ادبیات موجود در پژوهش های انجام شده و مروری بر سیر تحولات یک دانش، می تواند منجر به دانش آفرینی شود. امروزه نتایج اینگونه مطالعات، که مستقلا و در قالب "مقالات مروری" منتشر میشوند؛ نه تنها با استقبال زیادی مواجه شده اند، بلکه اغلب از سایتیشن های بالایی نیز برخوردارند. در طی بیست سال گذشته، پیشرفت چشمگیری در رشد و کیفیت مقالات مروری حوزه دانش مدیریت پروژه مشاهده شده است. اما علیرغم روند افزایشی انتشار مطالعات مروری در مدیریت پروژه، هنوز به ارزیابی حوزه های مطالعه شده و مغفول در این مقالات پرداخته نشده و نیز ابزارهای مرور ادبیات که در مقالات مروری مدیریت پروژه استفاده شده و یا علیرغم قابلیت کاربرد، چندان مورد توجه قرار نگرفته، مشخص نیست. در این پژوهش هدف آن بود که به شناسایی و ارزیابی تکنیک های مرور و حوزه های مطالعه شده و مغفول در مقالات مروری منتشرشده مرتبط با دانش مدیریت پروژه پرداخته شود و زمینه های بهبود آن با تمرکز بر تکنیکها و حوزه های دارای پتانسیل، که موردتوجه قرار نگرفته اند، ارائه گردد. با استفاده از مرور دامنه ای ادبیات و ارائه یک تحلیل توصیفی، مشخص شد که سهم زیادی از مرورهای ارائه شده در علم مدیریت پروژه، روایتی و غیرسیستماتیک بود و یا بسیاری از انواع روش های مروری که قابلیت پوشش علوم مدیریت پروژه را داشت، نظیر روش متاآنالیز و مرور دامنه ای چندان مورد استقبال واقع نشده بود. علاوه بر این، نتایج حاصل نشان داد که زمینه های قابل توجهی مرتبط با حوزه-هایR&D، نظم اول و دوم در مدیریت پروژه و یا هوش مصنوعی و ... مورد غفلت واقع شده، که تمرکز بر آنها به صورت کارا، بستر مناسبی را جهت بهبود دانش مدیریت پروژه و مطالعات پیشرو ایجاد خواهد کرد.

Authors

سامره جدیدالاسلامی

دانشجوی دکتری مدیریت پروژه و ساخت، دپارتمان مدیریت پروژه و ساخت و مدیریت دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

مجتبی عزیزی

استادیار مدیریت پروزه و ساخت، دپارتمان مدیریت پروژه و ساخت و مدیریت دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

سید وحید فقیهی

استادیار، دانشکده معماری، دانشگاه پرری ویو ای اند ام، تگزاس، آمریکا