نقش میانجی استرس شغلی در رابطه بین راهبرد های مقابله ای و گران باری شغلی با کیفیت زندگی حرفه ای در پرستاران بخش فوریت های روان پزشکی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 61

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-19-2_008

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403

Abstract:

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی استرس شغلی در رابطه بین راهبرد های مقابله ای و گران باری شغلی با کیفیت زندگی حرفه ای در پرستاران  بخش فوریت های روان پزشکی بود. روش کار: در قالب یک طرح همبستگی از بین پرستاران زن و مرد شاغل در بیمارستان خورشید، مدرس و فارابی شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تعداد ۱۵۷ نفر به شیوه نمونه گیری دسترس انتخاب شدند. پرستاران به پرسشنامه های استرس شغلی (HSE)، راهبردهای مقابله ای (لازاروس و فولکمن،۱۹۸۷)، گرانباری شغلی (اسپکتور و جکس،۱۹۹۸)، کیفیت زندگی حرفه ای (استم،۲۰۱۰) پاسخ دادند. یافته ها در چارچوب مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS۲۲ و SmartPLS۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج به دست آمده از مدلسازی معادلات ساختاری حاکی از بین راهبردهای مقابله ای منفی و گرانباری شغلی با استرس شغلی رابطه معنی داری دارند اما رابطه راهبردهای مقابله ای مثبت با استرس شغلی معنی دار نبود (۰۵/۰استرس شغلی و گرانباری شغلی با کیفیت زندگی حرفه ای معنی دار بود (۰۵/۰>p)؛ اما رابطه هر دو راهبرد مقابله ای مثبت و منفی با کیفیت زندگی حرفه ای معنی دار به دست نیامد (۰۵/۰استرس شغلی میانجی رابطه راهبرد مقابله ای منفی و گرانباری شغلی با متغیر کیفیت زندگی حرفه ای در پرستاران بود و نقش میانجی معنی داری در رابطه بین راهبرد های مقابله ای مثبت با کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران نداشت.

Keywords:

Job stress , coping strategies , job burden , quality of professional life , nurses , استرس شغلی , راهبرد های مقابله ای , گران باری شغلی , کیفیت زندگی حرفه ای , پرستاران.

Authors

سبا معتمدی

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology

ایلناز سجادیان

Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Introduction: The purpose of the present study was to investigate ...
  • methods: In the form of a solidarity project, ۱۵۷ people ...
  • Findings:The results obtained from structural equation modeling indicate that there ...
  • Conclusion: The results showed that occupational stress was the mediator ...
  • Keywords: Job stress, coping strategies, job burden, quality of professional ...
  • نمایش کامل مراجع