بررسی میزان فرسودگی شغلی و خودکارآمدی مقابله ای پرستاران شهر یزد طی پاندمی کووید ۱۹
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 19، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 87
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-19-2_001
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403
Abstract:
مقدمه:پرستاران در خط اول مبارزه با کرونا، در معرض عوارض روانشناختی مانند اضطراب، افسردگی و فرسودگی شغلی بودند. خودکارامدی به عنوان یکی از عوامل مهم کنترل کننده فرسودگی شغلی پرستاران شناسایی شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان فرسودگی شغلی و خودکارامدی مقابلهای پرستاران شهر یزد طی پاندمی کرونا می باشد.
روش: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی پرستاران مراقب بیماران مبتلا به کرونا در شهر یزد انجام شد. با استفاده از نمونهگیری طبقهای تصادفی و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش و خودکارامدی مقابلهای چسنی دادهها جمعآوری گردید و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۶ آنالیز گردید. (سطح معناداری ۰۵/۰>p)
یافته ها:۲۰۰ پرستار (نرخ پاسخدهی ۴/۶۹%) پرسشنامهها را تکمیل کردند. میانگین فرسودگی شغلی پرستاران ۳۸/۱۷± ۳۵/۴۴ (دامنه ۹۹-۴ ) و خفیف بود. فرسودگی شغلی پرستاران مرد در ابعاد خستگی هیجانی و مسخ شخصیت به طور معناداری بالاتر از پرستاران زن بود (به ترتیب ۰۲/۰ و ۰۱/۰P= ). پرستاران با سابقه کاری بین ۵ تا ۱۰ سال خستگی هیجانی بالاتر و پرستاران پیمانی نیز فرسودگی شغلی بالاتر در مقایسه با سایر پرستاران داشتند. (سطح معناداری ۰۵/۰ P <)
میانگین خودکارامدی مقابلهای پرستاران ۶۷/۳۶± ۵۶/۱۲۵ (دامنه ۲۴۰-۲۶ ) و کمتر از متوسط بود. پرستاران با تحصیلات فوق لیسانس بیشتر از سبک مقابله مساله مدار استفاده میکردند. تفاوت معناداری در سایر متغیرهای سن، جنسیت و وضعیت تاهل پرستاران در خودکارامدی مقابلهای و ابعاد آن وجود نداشت و خودکارامدی و ابعاد آن بر حسب ویژگیهای شغلی پرستاران (سابقه خدمت، نوع استخدام و شیفت کاری) نیز نفاوت معناداری نداشت.( ۰۵/۰ P >)
نتیجه گیری: در این مطالعه پرستاران فرسودگی شغلی خفیفی داشتند ولی خودکارامدی مقابلهای آنها نزدیک متوسط بود. مطالعات بیشتر در بررسی فرسودگی شغلی پرستاران برای حفظ آمادگی آنان در مقابله با بحرانها توصیه میشود. مدیران پرستاری می توانند از کمک پرستاران فوق لیسانس در آموزش سبک مقابله ای مساله مدار به دیگر پرستاران استفاده کنند.
Keywords:
Authors
اعظم سلطانی نژاد
Jiroft university of medical sciences
آزیتا آریایی نژاد
Shahid Sadoughi school of Nursing and Midwifery, Yazd University of Medical Sciences
فاطمه فتحی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
فاطمه صدر
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
محمد ادهم
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مهدی شمالی احمد آبادی
, Education department, Ardakan
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :